Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A NAV mentesül egy félmilliárdos kötelező közbeszerzés alól

A NAV-nak nem kell kötelezően közbeszerzést kiírnia a pénztárgépek adatait feldolgozó, várhatóan nettó 500 millió forintba kerülő eszközökre.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) nem kell kötelezően közbeszerzést kiírnia a hivatal informatikai rendszerébe bekötött pénztárgépek adatait feldolgozó, várhatóan nettó 500 millió forintba kerülő eszközökre. A kormány erre vonatkozó javaslatát a parlament gazdasági és informatikai bizottsága a jobbikos tagok tartózkodása mellett hétfőn támogatta.

A felmentés kiterjed a fejlesztés esetleges támogatásához szükséges további nettó 170 millió forintos beszerzésre is.

A közbeszerzési törvény kimondja: a minősített adatot, valamint az ország alapvető biztonsági, nemzetbiztonsági érdekeit érintő vagy a különleges biztonsági intézkedést igénylő beszerzésre, a parlament gazdasági és informatikai bizottsága adhat felmentést a kötelező közbeszerzés alól.

Baja Ferenc (MSZP) pártja nevében támogatta a felmentést, de felhívta a figyelmet arra, hogy - érzékeny személyi adatokról lévén szó - a NAV-on belül se férhessen hozzá bárki a kiskereskedők forgalmát tartalmazó adatokhoz.

Rogán Antal (Fidesz) bizottsági elnök arról tájékoztatta a bizottságot, hogy megfelelő nemzetbiztonsági tanúsítással rendelkező cégek vehetnek részt a beszerzésben.

A bizottság más javaslatokról is tárgyalt. A rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló törvényjavaslathoz beadott gazdasági bizottsági módosító javaslat a szemétszállításra ír elő 10 százalékos közszolgáltatási díjcsökkentést. Ez kötelezővé teszi a szolgáltatóknak azt, hogy a társasházak és a lakásszövetkezetek tulajdonosai is kapják meg a 10 százalékos csökkentést. Rogán Antal bizottsági elnök azzal indokolta a módosítást, hogy a fűtésnél - ahol a társasházak, illetve a lakásszövetkezetek maguk üzemeltetik a fűtési rendszert - nem jutott el mindig a rezsicsökkenés a lakókig.

A bizottság egyhangúlag fogadta el a módosító javaslatot.

A bizottság az MSZP-s és a jobbikos képviselők tartózkodásával fogadta el a Puskás Tivadar Közalapítvány megszüntetését. A közalapítvány tevékenységét már ez év elejétől költségvetési szerv végzi.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj

Csökkenti bruttó 8 forinttal a benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát… Tovább olvasom