Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

A kormány meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot

A moratórium mindaddig érvényben marad, amíg a devizahitel-adósok ügyét végleg nem rendezi a jogszabály.
A kabinet szerdai ülésén úgy döntött, meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot a devizahitelesek problémájának végleges megoldásáig - közölte a kormányszóvivő szerdán.

Giró-Szász András az MTI kérdésére adott tájékoztatásában hozzátette, hogy a kormány az ezzel kapcsolatos javaslatát az Országgyűlés elé terjeszti.

A parlament tavaly novemberben döntött arról, hogy április 30-ig meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot.

Korábban

Elfogadható megoldásnak tartja a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, hogy a kilakoltatási tilalom tovább tartson – mondta a szervezet elnökségi titkára, Schmidt Zoltán a Magyar Nemzetnek. A lap úgy tudja, hogy a szaktárca már elemzi a feltételeket.

A kamara szerint a moratórium mindaddig érvényben maradhatna, amíg a devizahitel-adósok ügyét végleg nem rendezi a jogszabály - írja szerdai cikkében az újság.

A mostani rendelkezések értelmében május elseje és november utolsó napja között végrehajthatók a kilakoltatások. Mivel az előírások módosításáról egyelőre még nem született döntés, a végrehajtók a következő héttől hozzáláthatnak a jogerős végzések teljesítéséhez.

Az elnökségi titkár elmondta: az eljárások többségénél a követelés nem éri el a százezer forintot, és a tartozások rendszerint közüzemidíj-elmaradás vagy kiegyenlítetlen telefonszámla, parkolási díj miatt halmozódnak fel.

A devizahitelekhez kapcsolódó ügyek rendszerint az összes végrehajtás nagyjából 1 százalékát teszik ki. Tavaly az összes eljárás körülbelül 0,09 százalékánál - 400-500 esetben - vált elkerülhetetlenné a kilakoltatás - ismertette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy: az MSZP megoldja a hiteltörlesztést

Az MSZP elnökének közlése szerint az elmúlt négy évben nehézséget okozott pártjának a hitelei… Tovább olvasom