Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

A kormány kiköltözik a Parlamentből

A Fidesz és a KDNP közös országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy a kormány 2014-ig költözzön ki az Országgyűlés épületéből, a Parlament előtti tér pedig kerüljön az állam kizárólagos tulajdonába és kezelésébe; az indítványt pénteken terjesztik a Ház elé.

Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke a házbizottság csütörtöki tanácskozása után az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a javaslatot a fideszes Balsai István, L. Simon László, valamint a Fidesz- és a KDNP-frakció vezetői jegyzik. A indítvány már az Országgyűlés jövő heti ülésén napirenden szerepel, és ha módosító javaslat nem érkezik hozzá, július 4-én szavazhatnak is róla.

Az Országgyűlés a jövő héten háromnapos ülést tart. Hétfőn a Ház dönt a cukorgyárak privatizálásával kapcsolatos vizsgálóbizottság felállításáról, és - titkosan - szavaz az alkotmánybíró-jelöltekről is. A szavazás után az új alkotmánybírók esküt is tesznek.

Szintén hétfőn döntenek a környezetvédelmi termékdíjról, a sport támogatásával összefüggő törvények módosításáról és az egészségügyi tárgyú törvények módosításáról. A Ház e napon kilenc mentelmi ügyet is megvitat.

Altorjai Antita elmondta: a kormány azt kérte, hogy a hétfői napirend egészüljön ki a költségvetési törvény módosításának tárgyalásával. A Fidesz a napirend kiegészítését kérte a közúti közlekedés nyilvántartásról szóló törvény, illetve az egyes földügyi tárgyú törvények módosításával összefüggő törvényjavaslattal.

Olvasóink írták

 • 4. rommel 2011. június 25. 22:52
  „MI VAN FIÚK , NEM IZLIK A FIDESZ SÜTI ?
  AKKOR KAPJATOK BE EGY MSZP-S VIRSLIT !”
 • 3. Köszörűs 2011. június 23. 12:16
  „Orbán Viktor magának újíttatta fel a Sándor palotát,ahova aztán a 2002.-i bukta után nem állt módjában beköltözni.Szerintem a köztársasági elnök úr tartozik annyival O.V.nak (ha csak két évet tölt is hivatalban,Schmitt Pált is megilleti az összes juttatás amit elődei élethosszig élvezhetnek),hogy kiköltözik,és akkor legkésőbb 2013 karácsonyán már az Orbán család állja körül a fenyőfát,énekelik a mennyből az angyalt a Sándor palotában.”
 • 2. Jerry 2011. június 23. 11:58
  „Van egy olyan rérzésem, hogy a parlament legalább 2/3-os többséggel meg fogja szavazni a javaslatot.Sőt mernék rá fogadni is!gyébként tényleg jó ötlet.Tarlós már kitakarította a hajléktalkanokat az aluljárókból, igy nyugodtan odaköltözhet a kormány.Így mindenki jól járna.Lenne helya parlamentben a sok száz képvelőnek, ugyis szorosan voltak, a kormány meg közelebb lenne a néphez, alulról is látná a nép problémáit, nem csak felülről.Aztán ha kéregetni akarnak, használhatják az ott hagyott kalapokat, ha beszélgetni akarnak konzultáció cimén, bárkit megszólithatnak az arra járók közül.A képviselőknek meg üzenhetnek sms-ben, elég csak annyit, szavazz igennel.Ugy sem tudja soha anarancsos szavazógép, hogy mire szavaz, csak azt, hogy i vagy n jelü gombot kell megnyomni.Aki nincs bent,ahelyett a töbiek nyomnak.Szóval tényleg jó ötlet.Persze elképzelhető, hogy a kormány valami fondorlattal elfoglal valami kis házat, pl a budai királyi palotát, de hát ez ugye nem fordulhat elő, ilyen válságos időben a nemzeti, néppárti,demokratiukus,plgári kormány csak nem sülyed odáig, hogy királyi,meg palotaába üljön.Spórolos viktorunk bizonyára beéri az aluljáróval is, esetleg télen egy melegedővel.”
 • 1. Madarász 2011. június 23. 11:56
  „Menekülnek, mint patkányok a süllyedő hajóról... Az állam tulajdonába és használatába a teret? Ezek után a kordonok következnek.
  A legjobb lenne, ha a kormány az országból is kiköltözne, de még jobb, ha a Föld felszínéről is eltűnnének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra lendületben a HÖOK Mentorprogram

A HÖOK Mentorprogram kortárs segítők közreműködésével olyan fiatalokat támogat, akik szociális… Tovább olvasom