Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

A kormány elutasítja a kvótákat

Magyarország a Soros-terv útjában áll, ezért indult példátlan nyomásgyakorlás hazánk ellen a Fidesz szerint.
 
Fidesz: Sorozatlövés  Magyarországra 

– Brüsszel három olyan ügyben támadta meg Magyarországot, amelyek mind Soros György érdekeit szolgálják: a migránskvóták elutasítása, a Soros-szervezetek átláthatóságáról szóló és a Soros-egyetem törvényes működését elváró törvények miatt támadják hazánkat. A támadások valódi oka az, hogy Magyarország a Soros-terv útjában áll, ezért példátlan nyomásgyakorlás indult meg hazánk ellen – áll a  párt  közleményében.

Kötelezettségszegési eljárás

Az Európai Bírósághoz fordult csütörtökön az Európai Bizottság, a harmadik szakaszba léptetve ezzel egyszerre a civil törvény, a felsőoktatási jogszabály-módosítás, illetve a menekültkvóták elutasítása miatt Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárásokat, mert állításuk szerint a magyar kormány nem hozta összhangba az uniós szabályokkal a kifogásolt törvényeket.

Az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága meghallgatást tartott a jogállamiság magyarországi helyzetéről.  
 Szijjártó Péter  a meghallgatást követő sajtótájékoztatón Brüsszelben. Balról Gál Kinga, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője, az Európai Néppárt alelnöke, jobbról Menczer Tamás,  a Külügyminisztérium  helyettes államtitkára. Fotó: MTI/KKM  

A vitán felszólaló külföldi képviselők többsége bírálta Magyarországot az alapvető jogok korlátozása miatt. Egyesek a demokratikus elvek és a sajtószabadság csorbulását, mások a migrációs politikát kritizálták, de szóba került egyebek mellett a nemzeti konzultáció kérdése is. Voltak ugyanakkor, akik kiálltak a kormány mellett, mondván, hogy számos kérdésben jól ellenállt az EU nyomásgyakorlásának. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: „amikor Magyarországot támadják, akkor olyan országot támadnak, amely a saját erejéből vált Európában a probléma részéből a megoldás részévé".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takács Szabolcs: a kohéziós politikának meghatározónak kell maradnia

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint a kohéziós politikának… Tovább olvasom