Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A Gartner szerint több PC -t adnak el

A Gartner Dataquest megemelte a harmadik negyedéves PC-forgalomra vonatkozó kilátásait. A piackutató cég szerint szerint a jelenleg is tartó negyedévben világszerte 39,8 millió PC talál majd gazdára.
Az idei évben a Gartner összesen 161,3 millió PC értékesítésére számít, ami 2002-höz képest 8,9 százalékos fellendülést jelent.
A kedvező rövid távú kilátások ellenére a Gartner Dataquest továbbra is óvatos az IT-piac fellendülésével kapcsolatban. "A PC-piac folyamatos fejlődéséhez szükség van arra, hogy a vállalatok növeljék IT-kiadásaikat, ez azonban a gazdasági körülményektől függ" -- mondta George Shiffler, a Gartner vezető elemzője. "A gazdasági szakemberek a biztató jelek ellenére óvatosak a második féléves felledüléssel kapcsolatban, ami egyben a PC-piac jelentő növekedését is megkérdőjelezi."
A vállalatok továbbra sem cserélik le PC-iket. Noha egyes cégek 2003 elején lecserélték számítógépeiket, általánosságban a vállalatok csak 2004 elején kezdik meg a cserét -- véli a Gartner. A piackutató cég arra számít, hogy a PC-piacon tovább erősödik a noteszgépek jelentősége, és egyben a növekedés egyik első számú motorja lesz a notebookok terjedése.
A Gartner Dataquest emellett közölte, hogy előrejelzése szerint a harmadik negyedévben a DRAM-piac több mint 35 százalékkal 5 milliárd dollár fölé nő. Ez részben az eladott DRAM-chipek mennyiségbeli növekedésének, részben pedig a keresletnövekedés miatti áremelkedésnek lesz köszönhető. A második negyedévben a DRAM-piac 3,72 milliárd dollárt tett ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Európai Unió energiatermelésének forrásai

Tovább olvasom