Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A Csillagszemű Táncegyüttes Mádl Ferencre emlékezik

Mádl Ferenc volt köztársasági elnök emlékének szenteli június 17-ei évadzáró gálaműsorát a Millenáris Teátrumban a Csillagszemű Táncegyüttes.

A volt államfő a kezdetektől támogatta erkölcsileg a 19 évvel ezelőtt alakult táncegyüttest, minden jelentős eseményét, műsorát személyes jelenlétével tisztelte meg. Ő töltötte be a bírálóbizottság elnöki posztját, amikor a Csillagszemű Táncegyüttes a Magyar Örökség Díjat kapta - tájékoztatta az MTI-t Timár Böske, a Csillagszemű Táncegyüttes művészeti igazgatója. Az együttesről szóló könyvbe - amely Egy világsikerű gyermek táncegyüttes krónikája címmel jelent meg 2005-ben - köztársasági elnökként a következő sorokat írta Mádl Ferenc: "A Csillagszeműekkel való találkozás mindig megragadó élmény. Elsősorban attól az örömtől, ami a táncoló gyermekek felszabadultságából, önfeledtségéből sugárzik. (…) Ebben az uniformizálódó világban ezek a gyerekek életre szóló útravalót kapnak őseik zenéjéből, hagyományaiból, nemzeti örökségünkből."

Őszinte szeretettel tolmácsolt, elismerő szavai erkölcsi támogatást nyújtottak alkotónak és táncosnak egyaránt. A nagyszabású, az együttesnek mind a csaknem hatszáz táncosát felvonultató gálaest június 17-én, pénteken este 7 órakor kezdődik a Millenáris Teátrumban, (ahol idén januártól rendszeresen tartottak táncházat az együttes vezetői). Az előadáson a három éves piciktől a felnőtt profi táncosokig mindenki színpadon lesz, és válogatást adnak az elmúlt időszak legsikeresebb produkcióiból. Bemutatják Timár Sándor Állami és Erkel-díjas koreográfus legújabb alkotását, amelyet a Liszt Ferenc-emlékév alkalmából készített a világhírű magyar zeneszerző születésének 200. évfordulójára.

Az együttes ezzel, a XV. magyar rapszódiára alkotott koreográfiával búcsúzik Mádl Ferenc volt köztársasági elnöktől, tekintettel arra, hogy Liszt Ferenc a május 29-én elhunyt volt államfő kedvenc zeneszerzői közé tartozott, és januárban, 80. születésnapján szintén a XV. magyar rapszódiával köszöntötték őt barátai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pünkösdöt ünneplik a keresztény egyházak

Ma és holnap ünneplik a pünkösdöt a keresztény egyházak a húsvéti időszak lezárásaként. Tovább olvasom