Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

A CBA jogi lépéseket kezdeményez a DK-val szemben

A CBA személyhez fűződő jogok megsértése, valamint nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt jogi lépéseket kezdeményez a Demokratikus Koalícióval (DK) és Varju Lászlóval szemben, a pártigazgató békásmegyeri sajtótájékoztatóján a céget ért alaptalan vádak miatt - közölte az áruházlánc az MTI-vel csütörtökön.
A DK szerdán a Békementen való részvételre buzdító levél kapcsán az áruházlánc egyik óbudai üzlete előtt tartott sajtótájékoztatót. Varju László akkor azt mondta, hogy a párt tiltakozik a CBA-nál zajló "munkahelyi terror" ellen. A pártigazgató szerint egy jobboldali kötődésű cégvezetés támogathatja a kormányt, de ezt nem tehetik úgy, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő dolgozókat "lényegében kötelezik" a tüntetésen való részvételre.

A Népszava korábban arról számolt be, hogy a CBA belső információs körlevelében megjelent a társaság két résztulajdonosának, Baldauf Lászlónak és Lázár Vilmosnak az a magánjellegű felhívása, amelyben az október 23-ai Békementre hívták a dolgozókat.

A CBA korábban erre úgy reagált, hogy a két tulajdonosuk egy magánlevelet írt, amiben semmiféle kötelező érvényű utasítást nem fogalmaztak meg és a rendezvényről távolmaradókat sem érte semmilyen retorzió.

A CBA csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében "érthetetlennek" és "mélységesen elítélendőnek" nevezte a párt tiltakozó akcióját.

Hozzátették: a DK nem kalkulált azzal a felelősségével, hogy ártó szándékú "szervezkedésével" az áruházláncnál dolgozó - politikai szimpátia tekintetében is sokszínű - 35 ezer munkavállaló megélhetését is veszélyezteti.

Olvasóink írták

 • 5. WeiseÖdenburg 2013. november 22. 12:15
  „4. dödike 2013.11.22. 09:16 Maximálisan egyetértek. A Varjúék szereplésétől,már hócipőm tele van.Csak civilként,leváltják Gyurcsányt ,mert alkalmatlan volt a feladatra.Elmondják személyesen neki,ne politizáljon mert az MSZP.-nek tesz rosszat. Sértődötten kivonul a szoci pártból,magával víve a nem kár érte embereit. Alapít egy új pártot,majd elvárja,hogy az a szervezet kire "nem szépeket mondott" fogadja őt tárt karokkal. Ráadásul az ellenzéki nagy gyűlésen
  hívei Mesterházit nem hagyják szóhoz jutni ! Mindent megragadnak a szereplésért. Gyurcsányban a hiúság dolgozik,minden képen a parlamentben akar jutni. Ezt a bohóc Varjút pedig jó csatlósként felhasználja célja elérése érdekében.”
 • 4. dödike 2013. november 22. 09:16
  „A CBA rendet tehetne a boltjaiban és ne politizáljon.”
 • 3. WeiseÖdenburg 2013. november 21. 23:18
  „2. Eva- 2013.11.21. 20:36
  Csak szolidan,nem védem a CBA-t,viszont védem a magántulajdont.A varjú dombi mesék előadójának semmi köze egy magántulajdonban levő céghez! A szereplésért mindenre képes fegyverhordozó most lesre futott. A CBA leperli a gatyát róla,személyiségjog megsértés a kisebb cselekmény.a rágalmazás,már kicsit finomabb.Ami borítékolható,maga a CBA is feljelenti,kb. ilyenekkel,hogy bevétel kiesés,hitelrontás ami nagyon csúnya vád. Gyurcsány a hátukon mászik be a parlamentbe.Azon gondolkodjon miből tartja el a családját.”
 • 2. Eva- 2013. november 21. 20:36
  „Meg kötelezően menni a békemenetre--főleg ha az ember CBA dolgozó!

  :) :) :)
  csak tudnám, hogy ha az ember titulusával szignálja a nevét--az mitől lesz magán levél?
  :)”
 • 1. WeiseÖdenburg 2013. november 21. 19:38
  „Na varnyú lehet károgni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt-PM: a kormány gyámság alá helyezte a szakszervezeteket

Kónya Péter szerint a nem preferált szakszervezetek működését és létét ellehetetlenítették. Tovább olvasom