Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Az egymilliomodik Suzuki a Csodák Palotájában

A „Csodák Palotája – Haladóknak" című közlekedési kiállítás megnyitójának egyik fő látványossága az az installáció, amelynek segítségével az egymilliomodik Esztergomban gyártott Suzuki a levegőbe emelkedik. A kiállítás 2010 őszéig látogatható.
El tudja képzelni, milyen lehet fél kézzel a földről megemelni egy autót, amely több mint egy tonnát nyom? S mindehhez nem szükséges a világ legerősebb embere! A közlekedést fókuszba állító, „Haladóknak" mottójú kiállításra a Csodák Palotája mérnökei olyan okos szerkezetet terveztek, amelynek segítségével még egy kisgyerek is képes levegőbe emelni egy autót.


S hogy az attrakció még különlegesebb legyen, a Magyar Suzuki felajánlotta egymilliomodik Esztergomban gyártott gépkocsiját, a 2007. október 6-án készült fehér, ötajtós 1.3 GLX Swiftet. A vállalat ezzel is támogatni kívánja a nemes célt, hogy könnyedén, érthető módon hozzák közel a fizikát mindazokhoz, akiket érdekel a technológia, s persze azokhoz is, akiket egyébként nem nyűgöz le a tudomány világa.

A Csodák Palotája interaktív tudományos-technológiai központ: nem csupán a gyerekeknek, de a felnőtteknek is lehetőséget kínál, hogy a számos technológiai és tudományos kezdeményezést, valamint az eszközök tárházát játékos módon tanulmányozhassák. A „Haladóknak" mottó több gondolatot is takar: egyfelől arra utal, hogy az eszközök a közlekedésre, haladásra koncentrálnak, földön, vasúton vagy éppen levegőben, másrészt emlékeztet a haladásra, fejlődésre, amely a Csodák Palotája fennállásának 13 éve alatt végbement, s amelynek eredménye a jelenlegi professzionális színvonal. Mindemellett a központ főbb céljai nem változtak – továbbra is az a legfontosabb, hogy közelebb hozzák a tudományt a látogatókhoz, s hogy megmutassák: a tudomány világa izgalmas és megérthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Loeb, Elena és a Citroën: a hatodik VB-cím!

Sébastien Loeb és Daniel Elena ugyan végig vezettek a hétvégi brit ralin, de a szerencse csak az… Tovább olvasom