Természettudományokról élményszerűen

2022.06.22. 12:44

Projektzáró a Mobilisben - 8000 diák tanulhatott játékosan - fotók

Sajtótájékoztató keretében ismertették szerdán a Mobilisben a Természettudományos élménypedagógiai programok fejlesztése Győrben és térségében projekt eredményeit. A négy évig tartó programok célja az volt, hogy megszerettessék a természettudományos tárgyakat az általános- és középiskolásokkal.

Gyurina Zsolt

Fotó: Huszár Gábor

Négy éven keresztül 10 győri és 10 Győrön kívüli iskola természettudományos oktatásának egy részét a Mobilisban tartotta, ahol a diákok élménypedagógia foglalkozásokon élményszerűen, kísérletekkel sajátíthatták el a tananyagot. A Természettudományos élménypedagógiai programok fejlesztése Győrben és térségében projekt zárását szerdán tartották a Mobilisben. 

- Nekünk is nagy fejlődést hozott ez a projekt, szinte mint egy kihelyezett iskola működtünk, ahol hétfőtől péntekig egymásnak adták az iskoláscsoportok a kilincset. A négy év alatt 8000 diák 1200 foglalkozáson vett részt, összesen 100 ezer látogatást tett az intézményben. A nyolc különböző foglalkozástípus alkalmával a kisebbek félévente háromszor környezetismeret, természetismeret, a nagyobbakat felévente ötször avatták be színes módon a fizika és kémia rejtelmeibe - sorolta lapunknak Rákosi Szabolcs vállalati kapcsolatok és pályaorientáció menedzser.

- A projekt keretében természettudományos élményközpontot hoztuk létre, a Mobilis Diáklabor elve az volt, hogy három tantermünkben kísérleteket mutathassunk be a gyerekeknek. Akik jöttek, mosolyogva végezték a kísérleteket. Győr az ország egyik legjelentősebb ipari központja, így hozzátehetem: abban is bízunk, hogy a diákokat játékos módon a Széchenyi István Egyetem szakjai felé, mérnöki, természettudományos irányba is tudtuk terelni - nyilatkozta Dőry Tibor, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ ügyvezetője, aki hozzátette, hogy az intézményekkel a jövőben is tartják a kapcsolatot, a folytatás elképzelhető.

Dőry Tibor megköszönte az iskolák együttműködését, hiszen sokszor átszervezéseket, hosszú utazásokat igényelt a programokon való részvétel. Végezetül elmondta, hogy szintén nagy eredmény a Mobility Élményközpont és a Mobileum digitális alkotóműhely megszületése. A most zárult projekt a Mobilis és az Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület együttműködésében jött létre, összesen 262 millió forintból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!