2022.06.12. 15:47
Megáldották a Pedró Pékség új kenyerét, amit Szent László tiszteletére készítettek el - fotók
A Pedró Pékség Szent László tiszteletére készített új kenyerét, ünnepi szentmise keretében áldották meg vasárnap délben a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.
Fotó: Csapó Balázs
A bazilikában, Szentháromság vasárnapján délben kezdődött az ünnepi liturgia, melynek keretében Böcskei Győző székesegyházi plébános megáldotta az új kézműves kenyeret.
A pékség ügyvezetője, Vajda Péter lapunknak úgy fogalmazott: a kenyér rábaközi tiszta búzából, bio lisztből, és szigetközi ásványvízből készült, vadkovász technológiával.
A megalkotásánál élesztőt nem használtak a szakemberek, a kézműves kenyeret különleges Parajdi sóval ízesítették.
Tiszta hittel sütött kenyér Szent László tiszteletére
Fotók: Csapó BalázsEz a harmadik kenyerünk amit az Egyházmegye áld meg. A kenyér létrehozásával Szent László előtt tisztelgünk. Tevékenységünkkel azt szeretnénk üzenni az embereknek, hogy hozzuk vissza a régi idők értékeit, hogy természetes legyen a kenyér tisztelete. Emellett pedig ápoljuk a hagyományokat
– mondta el a pékség ügyvezetője.
A Szent László tiszteletére készített új kenyér szlogenje: Tiszta Hittel Sütjük.