Bűnügy

2022.06.21. 07:41

Enyhítették a mongol késelő büntetését Győrben

Több mint két éve, italozás után úgy összeveszett ugyancsak mongol társával, hogy majdnem megölte.

Munkatársunktól

Fotó: Rákóczy Ádám

Másodfokon, a Győri Ítélőtáblán született tegnap végleges ítélet annak a mongol férfinak az ügyében, aki több mint két éve, italozás után úgy összeveszett ugyancsak mongol társával, hogy majdnem megölte. A Győri Törvényszék első fokon hét év börtönre ítélte a vádlottat, amit másodfokon öt évre enyhítettek.

A harmincéves, mongol állampolgárságú vádlott 2019. december 20-án délelőtt érkezett ismerőséhez, akivel a belvárosban sétálva több pohár forralt bort is elfogyasztottak. Az esti órákban egy szórakozóhelyre mentek további két ismerőssel, majd kora hajnalban a mongol férfi kérte, hogy hadd aludjon náluk, ezért taxival a munkásszálláshoz mentek. Zenét hallgattak, italoztak, majd minden előzmény nélkül a két mongol férfi, a sértett és a vádlott szóváltásba keveredtek. Dulakodni kezdtek volna, de a vádlott ismerőse szétválasztotta őket. A sértett az ágyra feküdt, azonban a dühös mongol az asztalról felkapott egy konyhakést, és azt a fekvő társa fölé hajolva szúrásra emelte. A sértett kezét és lábát maga elé tartva igyekezett védekezni, de kezén, lábán és fején is vágott sérüléseket szenvedett. Erőteljesen vérzett. A vádlott, miközben a késsel hadonászott, azt kiabálta: „Megöllek! Ki vagy te!?” Eközben érkezett a szobába egy másik férfi, aki elrángatta és nyugtatta az ingerült szurkálót, aki aztán letette a kést.

A szemtanúk mentőt hívtak és értesítették a rendőrséget, a vérző férfit kórházba szállították. A sérülések 8 napon belül gyógyultak, azonban a nyak, illetve a fej irányába leadott szúrások alkalmasak lehettek volna az okozottnál súlyosabb, életveszélyes vagy akár halált okozó sérülés előidézésére is. Ezért az első fokon eljáró Győri Törvényszék emberölés bűntettének kísérletében ítélte bűnösnek az elkövetőt. Hét év börtönbüntetést szabott ki a bíróság, azzal a feltétellel, hogy legkorábban a büntetés kétharmad részének letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Ezenkívül öt évre kiutasították Magyarország területéről.

A táblabíróság tegnap az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, és a szabadságvesztés tartamát öt évre enyhítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!