Mozi

2022.05.20. 14:00

Ablakból zuhanást is forgattak a Most vagy soha! soproni felvételein

A operatőrnek együtt kellett ugrania a színészekkel, illetve kaszkadőrökkel a magasból.

kisalfold.hu

Fotó: Most vagy soha! produkció

Befejeződtek az 1848. március 15-éről szóló nagyszabású, látványos magyar film, a Most vagy soha! forgatásának soproni felvételei. A stáb több mint 2 hetet töltött a nyugat-magyarországi városban, ahol számos akció-és üldözési jelenetet rögzítettek, köztük azt a nagyon látványos momentumot, amikor Petőfi Sándor és Szendrey Júlia az emeleti albérletükből az ablakon át kiugorva menekülnek a nyomukba járó osztrák titkosrendőr és martalócai elől. Ennek felvétele már amiatt is izgalmasra sikerült, mert a felvételt készítő operatőrnek együtt kellett ugrania a színészekkel, illetve kaszkadőrökkel a magasból, hogy székbeszegező képsorok születhessenek.

Fotó: Most vagy soha! produkció

A budapesti Dohány utcát „megformáló” soproni utcát aprólékos műgonddal igazították az 1848-as állapotokhoz, aminek megfelelve teljes hosszában beborították sárral a területet, amit a stáb ott tartózkodása alatt két alkalommal is végre kellett hajtani. Mindkétszer három napig tartott a utca berendezése, majd levonulás után 2 napig a takarítás, amit az nehezített, hogy a szemerkélő eső tovább dagasztotta a sár mennyiségét. A sártenger mellett a helyiek már csak azért sem ismertek rá pár napig a Tűztorony mögött húzódó hangulatos belvárosi utcájukra, mert az a felvételek idejére több mint 50 statiszta közreműködésével hamisítatlan zsibvásárrá alakult át utcai árusokkal, vaskos cégérekkel, szekerekkel, kordékkal, galambokkal és kóbor kutyákkal.

Fotó: Most vagy soha! produkció

Május közepére ugyanakkor minden ide tervezett jelenetet sikerült rögzíteni, ami köszönhető volt a soproniak, illetve a helyi városvezetés kedvességének, segítségének és teljes körű támogatásának. A stáb innen Esztergomba, majd Komáromba megy tovább, és folytatja az augusztus végig tartó forgatási munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!