Csodás panoráma a Fertő tóra

2022.03.25. 20:16

Átadták a megújult, kerékpározásra kijelölt Nemeskúti utat - Sopront és a Fertő-partot köti össze - fotók

Az erdőn áthaladó kerékpáros útvonalon pihenőhely is létesült.

Tama István

Átadták a megújult, kerékpározásra kijelölt Nemeskúti utat, mely Sopront és a Fertő-partot köti össze. A több mint 3,5 kilométer hosszúságú, korábban is használt útszakasz új aszfaltburkolatot kapott, valamint egy egyedülállóan szép panorámaponton kerékpáros pihenőhelyet is kialakítottak padokkal, asztalokkal, információs táblával és térképpel.

Az „Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron–Fertő turisztikai térségben” elnevezésű program részeként megújult útvonal kizárólag a korábbi, rendkívül rossz minőségű aszfaltos út nyomvonalán halad. Az szakasz néhol annyira elhasznált állapotban volt, hogy az alapréteg is károsodott. Most a fejlesztés révén Sopron felől kiváló minőségű útvonalról érhető el a Fertő tó körüli nemzetközi EuroVelo13 kerékpárút- hálózat. – A Nemeskúti út a kerékpárosok számára a város egyik fő ütőerévé válik, hiszen a Fertő- parti bicikliúthoz ez az egyik legközvetlenebb csatlakozási lehetőség – mondta el az átadáson Kárpáti Béla, a koordináló Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. Az átadott kerékpáros útvonal a Szárhalmi erdőn, gyönyörű környezeten halad keresztül.

 

– Nagyon sok fejlesztés valósul meg most a városban. Érdemes lesz hozzánk eljönni, és a turistáknak itt költeni el a pénzüket, mert Sopron legszebb napjait éljük – jelentette ki Farkas Ciprián polgármester. A szőlődűnékhez érve egy egyedülállóan szép panorámaponton kerékpáros-pihenőt is kialakítottak padokkal és információs táblával, ahonnan csodás kilátás nyílik a Fertő tó nádasára. Az új pihenőhely ugyanolyan arculatban készült, mint a Sopron–Fertő turisztikai térségben már 15 helyszínen kialakított létesítmények.

 

– Ez az út kiszolgálja az itt lakó családokat, az erdőgazdálkodást, javítja a szőlőskertek elérhetőségét, nagyszerű túraút a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak – hangsúlyozta dr. Simon István alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!