Széchenyi István Egyetem

2022.02.25. 17:27

Magyar filmklubot indított a Széchenyi István Egyetem a nemzetközi hallgatóknak

Havonta egy népszerű magyar filmet tekinthetnek meg egészen júniusig ingyenesen a győri Széchenyi István Egyetem nemzetközi hallgatói. Az alkotások nemcsak kellemes szórakozást, kikapcsolódást nyújtanak számukra, hanem a magyar kultúra egy fontos szeletéhez is közelebb hozzák őket.

Széchenyi István Egyetem

Ikonikus felvétel „A Pál utcai fiúk” című filmből.

A Széchenyi István Egyetem nemzetközi hallgatói közössége folyamatosan erősödött az elmúlt években. Jelenleg már 65 ország fiataljai tanulnak az intézményben, és a külföldről érkezettek száma megközelíti a 800-at. Az egyetem nemcsak azt tartja rendkívül fontosnak, hogy számukra európai színvonalú képzéseket és környezetet biztosítson, hanem azt is, hogy megismertesse őket a magyar kultúrával. A célt egy új kezdeményezés is segíti.

A filmek kiválóan alkalmasak arra, hogy ezt a korosztályt a magyar kultúra felé fordítsuk. Ennek érdekében indítottunk ebben a félévben filmklubot, amelynek keretében olyan alkotásokat vetítünk le angol felirattal, amelyek népszerűek, sőt közülük több ma már klasszikusnak számít

– számolt be dr. Bukor Emese, a sorozat ötletgazdája, a külföldi hallgatók által felveendő magyar mint idegen nyelv kurzus koordinátora, oktatója. Az érdeklődők a műveket az egyetem támogatásának köszönhetően ingyenesen tekinthetik meg.

„A kőszívű ember fiai” című filmből.

Az első, februári alkalom rögtön sikeres volt, akkor a világhírű magyar ló történetét bemutató Kincsem című romantikus kalandfilmet láthatták a hallgatók. A filmek kedvelőit márciusban „A kőszívű ember fiai”, míg áprilisban az 1960-as évek végén magyar–amerikai kooprodukcióban készült „A Pál utcai fiúk” várja. Májusban egy romantikus zenés vígjáték, a „Pappa pia”, majd júniusban a „Sose halunk meg” következik. Az utóbbi a magyar filmgyártás egyik legsikeresebb darabja.

 

A pontos időpontokról a Széchenyi István Egyetem valamennyi hallgatója értesítést kap majd. A helyszín minden esetben a győri campus E épületének G terme lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!