Közlekedés

2022.01.10. 16:18

Ittas sofőröket szűrtek ki Sopronban - Volt, aki megpróbált meglógni a rendőrök elől

Nem várt eredménnyel zárult a Soproni Rendőrkapitányság hétvégi "ittas akciója".

police.hu

Az elmúlt hétvégén a soproni rendőrök összesen 863 alkalommal fújatták meg a szondát, amely során hét esetben mutatott pozitív eredményt a készülék. Ezek közül 5 esetben rendeltek el büntetőeljárást - a jogosítvány bevonása mellett -, és két esetben szabtak ki közigazgatási bírságot.

Volt olyan járművezető, aki amikor meglátta az intézkedő rendőröket megfordult, hogy így próbálja megúszni az ellenőrzést, de a rendőreink utána mentek, majd felelősségre vonták a szabályszegőt, akinél – a késő délelőtti órákban - az alkoholos befolyásoltságot ki is mutatta a szonda

- áll a rendőrség közleményében.

A hétvégi akciónk eredményét látva tovább folytatjuk a fokozott ellenőrzést a kapitányság illetékességi területén már csak azért is, mert hosszú idő óta ez volt az első balesetmentes hétvégénk, amiből még többet szeretnénk

- zárják a közleményt.

Az ittas járművezetés különösen veszélyes, aki alkoholos állapotban vezet nem csak önmagát, hanem a többieket is súlyosan veszélyezteti legyen szó akár egy másik gépjárművel közlekedőről, vagy akár egy gyalogosról. Már kismértékű alkoholfogyasztást követően is szűkül a sofőr látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket, a mozgásai pontatlanabbá válnak, a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik, csökken a felelősségérzet és az önkontroll, ezek pedig nélkülözhetetlenek a biztonságos vezetésnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!