Vezető hírek

2022.01.08. 15:29

Hat ünnep esik idén hétköznapra - nem segít a dolgozóknak a naptár 2022-ben

Négy ünnepnap is hétvégére esik, így a szokásos rendben, a hétköznapot munkával, a szombatot, vasárnapot pihenéssel töltők elveszítik május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át és december 25-ét.

kisalfold.hu

Kapnak viszont három négynapos hétvégét és két háromnaposat. A Kisalföld összegezte, idén mikor lesznek munkaszüneti napok és munkanap-áthelyezések. Idén kétszer lesz munkanap-áthelyezés: márciusban és októberben. Márciusban 26-án, októberben 15-én kell szombaton dolgoznunk.

 

Hat ünnep esik hétköznapra

 

Négynapos hosszú hétvége háromszor adódik: először a március 15-i ünnepen, amikor a hosszú hétvége március 12-től 15-ig tart. Aztán húsvétkor, amikor nagypéntektől húsvéthétfőig kapunk négy napot. Végül mindenszentekkor, amikor a hosszú hétvége október 29., szombattól november 1., keddig tart. Azon a héten az első munkanap november 2., szerda. A karácsony, mivel szenteste szombatra esik, háromnapos hosszú hétvégének számít majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!