Segítség

2022.01.20. 13:57

Egyedülálló édesanyát karoltak fel a jánossomorjai motorosok

Mészely Réka

Majthényi Bálint, Stancsics Ramóna, Marczis Péter, Majthényi Péter, Nagy Péter az adományok átadása után.

A jánossomorjai Őrvidék Kapuja Motoros Baráti Kör egy egyedülálló édesanyát karolt fel a napokban az Arrabona MC ajánlására. Az egyéves Regina és fiatal anyukája, Stancsics Ramóna Győr külterületén élnek. Elsősorban az életveszélyes kéményt, illetve a kályhát szerették volna kicserélni, de szükségük volt tűzhelyre, tűzifára, mikróra, vízforralóra is. Sajnos a kis házban nemhogy meleg, de semmilyen víz nincs, azt közkútról kell hordani. A háztartási eszközök beszerzésében a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért közreműködött.

 

Volt, aki felhasított akác tűzifával, mások mikróval, vízforralóval, játékokkal, pelenkával segítettek. A jánossomorjai motoros baráti kör ezt kiegészítve vásárolt egy tűzhelyet, füstelvezetőt és felajánlott egy kályhát, amit be is építettek, kipróbáltak. A mindennapi közlekedést megkönnyítendő adományoztak egy remek állapotú kerékpárt is, amelyet, ha majd a lurkó stabilan ülni tud, gyermeküléssel szerelnek fel.

 

Közben a mosonmagyaróvári polgárőrök is a kis család segítségére indultak: ők élelmiszer mellett ruhát, babakocsit és tisztítószereket vittek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!