"Mit együnk, mit vegyünk, mit tegyünk?”

2022.01.28. 16:27

16. alkalommal volt Fizika Nap a Baksa Gimnáziumban, ezúttal a környezettudatosság jegyében

A Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium pénteken rendezte meg a már hagyományos Fizika Napját. A tizenhatodik alkalommal megszervezett eseményen negyven párhuzamosan működő helyszínen mutattak be a tanulók kísérleteiket, és hívhatták fel a figyelmet bolygónk jövőjére. A fiatalok kreatívan alkothattak a standoknál. és gondolkodhattak a környezettudatosság témakörében. A rendezvény mottója: "Mit együnk, mit vegyünk, mit tegyünk?” volt.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Fiatalokkal telt meg a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium aulája pénteken. Az interaktív, mintegy 40 standon a környezettudatosság témakörében mutatták be a fiatalok kísérleteiket, és hívhatták fel a figyelmet bolygónk jövőjére.

Forrás: Nagy Gábor

Az iskola ökoprojektje ebben az évben a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívja fel a figyelmet. Egy pályázatot írnak ki a diákok számára, hogy kreatív ötleteikkel ők maguk tervezzék meg az iskola szelektív hulladékgyűjtő edényeit.

Forrás: Nagy Gábor

- Az intézményünk négy kisebb aulájában helyezzük majd ki ezeket az edényeket. A diákok megtervezhetik ezeket, amelyek dizájnelemként gyűjtik majd az iskolai hulladékot. A tervek után pedig a megvalósítás kezdődik, és újrahasznosított anyagokból készülnek majd el a hulladéktárolók – mondta el lapunknak Stinner Roland az iskola 11. osztályos tanulója, az ökoiskola projekt egyik ötletgazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!