Újítják az épületet

2021.12.15. 18:36

Összefogásból hozták létre az új imaszobát a győri Prohászka-iskolában – fotók

Ollári Gergely

A Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium épületében jelenleg is dolgoznak a szakemberek. Az iskolát felújítják, ezért még szeptemberben a tanárok és gyermekek egy átmeneti épületbe költöztek a Türr István utcába. A gimnázium szép kápolnája azonban nem költözhetett a diákokkal, ezért összefogással, egy imaszobát hoztak létre ki az új épületben. A helységet - melynek kialakításában a tanárok, diákok is részt vettek - ma délelőtt dr. Veres András megyés püspök áldotta meg.

Hiányzott az iskola átmeneti épületéből egy megszentelt hely, ahol a tanárok és diákok imádkozhatnak. Már az első hetekben világossá vált az iskola dolgozóinak, tanulóinak, hogy hiányzik a patinás épület kápolnája. Ezért összefogásból hozták létre az új imaszobát, az átmeneti gimnáziumi épület földszintjén.

A 18.századi úrmutatót az Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárból kapták, a szobában szőnyeget fektettek le, a falak kifestésében pedig az intézmény végzős tanulói is részt vállaltak. Ma délelőtt az elkészült imaszobát dr. Veres András megyés püspök áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!