600 millió forintos támogatás

2021.12.15. 15:26

Csorna városé lesz a Richards-gyár - 30 éve üresen áll a telek

A csornai önkormányzat megvásárolja a város központjában mintegy harminc éve üresen álló Richards-telephelyet. A kormány 600 millió forinttal támogatja a tervek megvalósítását, Minderről Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos és dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester tartott sajtótájékoztatót szerda délután.

kisalfold.hu

Gyopáros Alpár és dr. Bónáné dr. Németh Katalin örömteli bejelentést tettek a Richards-gyár előtt. A terület hasznosítását régóta várják a csornaiak. Fotó: Cs. Kovács Attila

A csornai önkormányzat megvásárolja a város központjában mintegy harminc éve üresen álló Richards-telephelyet. A kormány 600 millió forinttal támogatja a tervek megvalósítását, Minderről Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos és dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester tartott sajtótájékoztatót ma délután. Elmondták: a 600 millió forint a vételárra, illetve némi felújítási, karbantartási munkákra lesz elegendő. Az adás-vételi szerződést a napokban írják alá a tulajdonosokkal.

 

Gyopáros Alpár kifejtette: az önkormányzat már 2006-ban is tett lépéseket azért, hogy megszerezze az ingatlant, illetve néhány évvel ezelőtt is próbálkozott a városvezetés. Akkor azonban nem sikerült megegyezniük. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin hozzátette: a terület hasznosítására több elképzelés is felvetődött már. Szóba került egy fedett vásárcsarnok, piac kialakítása, illetve a belváros parkolási gondjait is enyhítheti a Richards-telep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!