Tudósító

2022.04.11. 20:57

Tizenharmadszor rendezték meg a Soproni TÁVlatok túra és terepfutóversenyt - fotók

A hagyományokhoz híven április második szombatján, április 9-én rendeztük meg a PanoráMaraton jogutódját, a Soproni TÁVlatok túra és terepfutóversenyt. Az időjárás nem volt éppen tavasziasnak mondható, szemerkélt az eső és szélvihar tombolt.

Tudósító

Reggel 7 órától a legelszántabb túrázók, a 40 és 28 kilométert teljesítők indultak el szép számmal. A könnyűnek és rövidnek nem mondható pályán a gyönyörű panoráma és sok érdekesség kárpótolta őket a nehéz terepért. Miközben a gyerekek gyülekeztek, az eső is elállt.  Ők óvodás kortól egészen az általános iskola 8. osztályáig versenyeztek a Soproni Egyetem botanikus kertjében 9 órától. A gyönyörű környezetben izgalmas verseny zajlott a gyermekek között, a legkisebbeket pedig babakocsiban tolták körbe a kijelölt pályán a campus területén. A gyerekekkel párhozamosan már a 8 km-es családi és a 14 km-es túrázók folyamatosan indultak a Soproni Parkerdőbe. 10 órakor a 14, 28 és a 42 kilométeren versenyző terepfutókat Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntöte és indította el a versenyt. Ezután a gyermekeket díjaztuk. A nem túl kegyes időjárás ellenére szép számú résztvevővel és vidám hangulatban zajlott az esemény. Mind a futók, mind a teljesítménytúrázók elégedettek voltak teljesítményükkel és eredményükkel. Az érdeklődők egy rövid, de tömör ismeretterjesztő előadáson vehettek részt a növények gondozásáról, fontosságáról, valamint a környezeti hatásáról. Hogy ezeket ki is próbálhassák, a résztvevők a Tesco „Ön választ mi segítünk” pályázatának köszönhetően növényekkel, hagymákkal és magokkal tértek haza

- írta a fotók mellé Tudósítónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában