Bulvár, celeb

2018.01.15. 16:22

Szombaton indul A Dal 2018

Ezúttal műsorvezető oldaláról ismerhetjük meg Freddie-t, aki Rátonyi Krisztával, a neves zsűrivel na és persze a nézőkkel keresi Magyarország legjobb dalát.

Szombaton indul A Dal 2018: a közmédia dalválasztó showjának első adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban.


Szombaton lép színpadra a [namelink name="Ceasefire X"] (daluk címe: Satellites), a [namelink name="Fourtissimo"] (Kisnyuszi a kalapban), [namelink name="Király Viktor"] (Budapest Girl), [namelink name="Knoll Gabi"] (Nobody to Die for), a [namelink name="Leander Kills"] (Nem szól harang), a [namelink name="LivingRoom"] (Kirakat élet), [namelink name="Noémo"] (Levegőt!), a [namelink name="Patikadomb"] (Jó szelet!), [namelink name="Süle Zsolt"] (Zöld a május), valamint [namelink name="Vastag Tamás"] (Ne hagyj reményt) - közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel.


A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében [namelink name="Frenreisz Károly"], az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; [namelink name="Both Miklós"] Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; [namelink name="Schell Judit"] Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és [namelink name="Mező Misi"], a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.

Az ötödik zsűritag idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére A Dal-alkalmazáson keresztül; utóbbi Android és iOS platformon is elérhető.

 



Az érdeklődők az alkalmazásban híreket, aktualitásokat olvashatnak a műsorról, követhetik a zsűritagok által adott pontszámokat és a közönségszavazatok alakulását is.

 



A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán (adal.hu) számos extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról.


A Dal műsora után közvetlenül szombat késő esténként A Dal Kulissza következik, amelyben az előadók és a zsűri is részletekkel szolgál a produkciókról.

A Kulissza két műsorvezetője idén Pflum Orsolya és Forró Bence lesz.


A Dal 2018-ba harminc produkció jutott be. Az első három válogatóból, amelyeket január 20-án, 27-én és február 3-án rendeznek, hatan-hatan, összesen tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, amelyeket február 10-én és 17-én tartanak.

A február 24-i döntőbe nyolc versenyző jut be.


Szombatonként 20 óra 30 perctől a két műsorvezetővel, Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréddel kereshetik a Duna Televízió nézői Magyarország legjobb dalát - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!