Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Bebútorozza az iskolát a soproni hallgató

Huszonegy terméktervező mérnökhallgató vett részt a Budapest környéki Alex bútorgyártó cég és a Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Kara által közösen kiírt iskolabútor-pályázaton.

Ennek célja innovatív, újszerű bútorcsalád tervezése volt. Az első díjat Horváth Máté, a soproni egyetem terméktervező mesterszakos mérnökhallgatója érdemelte ki.

– A pályázatnál sok fontos szempontot kellett figyelembe venni. Örülök, hogy győztes terveimből most bükkfából prototípust készítenek. Ezt követően bútorvizsgáló laboratóriumban tesztelik a terhelhetőséget, a statikát és a dinamikát, majd a piacfelmérés után a sorozatgyártás következhet – magyarázta Horváth Máté. 

Horváth Máté egyszerű, letisztult formavilágú termékcsaládot tervezett: egymásra rakható széket, iskolai padot, szekrényt, tanári asztalt. Jellegzetes fakötés jelenik meg minden terméken, így a kollekció egységes összképet alkot. A színes felületek pácoltak, a felületkezelést bútorolajjal oldják meg. A győztes termékcsaládot a budapesti Construma április 6-án nyíló nemzetközi kiállításán is bemutatják. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy autó Sopronban, a 84-esen - fotó

Kigyulladt egy autó Sopronban, a 84-esen - fotó
Kigyulladt egy személyautó a 84-es főút soproni szakaszán. A teljes útzárat már feloldották. Tovább olvasom