Sopron és környéke

2017.07.12. 10:43

Vannak problémák vagy nincsenek Sopron-Tómalmon?

A Tómalmon élők érdekében ragadott tollat Vörös Viktor képviselő és intézett kérdéseket a részönkormányzat elnökéhez, Simon István alpolgármesterhez. Előbbi szerint sok a probléma, utóbbi szerint nem így van.

kisalfold.hu

Tómalmon a közutak állapota, a csatornahálózat fejlesztése mind ez idáig elmaradt. Az ott élő lakosság az utak állapotát elfogadhatatlannak tartja  – kezdte írásban benyújtott interpellációját [namelink name="Vörös Viktor"], az Új Kezdet képviselője.


Hosszú levelet írt az alpolgármesternek, aki legalább olyan hosszan válaszolt. „Párbeszédükből" íme egy összesítő: a lakók úgy tudják, hogy a közterületeken lévő utak aszfaltozását részben maguknak kellene finanszírozniuk a saját pénzükből, úgynevezett „útépítő közösségek" megalakításával.  Tómalom, Jánostelep és Sopronkőhida körzetében sok ezer ember, sok száz család lakik már, de a lakosság létszámához mérten igen rossz a tömegközlekedés. Az autóbuszjáratok száma kevés, a menetrend irracionális, abszolút nem illeszkedik az emberek időbeosztásához, a napi életritmushoz. A Fertőrákos–Sopron közötti útszakaszon a forgalom is nagyon megnövekedett. A lakosság azt szeretné, ha erre az útszakaszra fix traffipaxot telepítenének – sorolta a problémákat és javaslatait a képviselő.


[namelink name="Simon István"] a körzet képviselőjeként leszögezte: a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítettsége Sopronban országos viszonylatban kimagasló, így van ez Tómalmon is. Tizenhét éve szabályozza a helyi rendelet az útépítés szabályait, aminek lényege, hogy az ingatlantulajdonosokból álló építőközösség pályázhat önkormányzati támogatásra, amiről a városfejlesztési bizottság dönt. Közel húsz éve így épülnek utak Sopronban.


A tömegközlekedéssel kapcsolatban az alpolgármester válasza szerint munkanapokon 34, a nyári szünet idején pedig 42 járatpár érinti a tómalmi megállókat, plusz a távolsági buszok. A közlekedésbiztonság pedig hatósági feladat, de a rendőri ellenőrzés rendszeres – állt az alpolgármester válaszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!