Sopron és környéke

2018.06.27. 10:22

Soproni Sörrally: főszerepben a meggy és a bodza

A Soproni Sörrallyval a Sopronit gyártó Heineken évről évre rendhagyó módon hívja fel a figyelmet a magyar alapanyagok fontosságára. Idén a magyar gyümölcs útja volt a rali témája.

Gosztonyi Miklós

Míg az első Soproni Sörrally a Heineken önkéntes vállalásáról, a hazai árpa kizárólagos használatáról szólt, a tavalyi pedig a sörgyár vízfelhasználásban elért eredményeiről, az idei témája a magyar gyümölcs volt. A Heineken az autós futammal hívta fel rá a figyelmet, hogy a meggy-citrom, illetve bodza-citrom ízű Soproni Radlerek gyártásánál csak hazai termésű meggyet és bodzavirágot használ fel. A Heineken budapesti irodaházától tegnap tíz budapesti médiacsapat indult útnak, hogy a mezőny Érd és Kapuvár érintésével a soproni sörgyárba érkezzen meg. Útközben elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot a versenyzők, akik ha vétettek, plusz büntető kilométereket kaptak. Az a csapat nyert, amelyik kevesebb kilométert megtéve jutott el a célig. Az első és az utolsó helyezett között idén harminc kilométer volt a különbség.

Balról Fodor Tamás, Nagy István és José Matthijsse a rali győztes csapatával. Tavaly is ők nyertek. Fotó: Magasi

Az eredményhirdetésen Nagy István agrárminiszter mint mondta, Sopron irigylésre méltó helyzetű város: sörgyára, borvidéke és kulturális kínálata is kiváló. Fodor Tamás soproni polgármester köszöntőjében méltatta a város és a Heineken Hungária együttműködését, s a cég azon törekvését, hogy bővítse hazai beszállítói körét. A házigazdák részéről José Matthijsse, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója kijelentette: a sörralival a Sopronit, idehaza a cég legnépszerűbb és legmagyarabb sörét ünneplik.

Címkék#sör#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!