Sopron és környéke

2017.11.20. 08:00

Sikert aratott a seregély

Soproni középiskolás nyerte el ,,Az év ifjú természetfotósa" díjat.

Idén a soproni Reinhoffer István, a Roth-szakközépiskola 18 éves diákja érdemelte ki „Az év ifjú természetfotósa" országos kitüntető címet. „Ugróiskola" című, díjnyertes képe a kerítés egyik deszkáján hetykén álló seregélyről készült.    


Reinhoffer István révén soproni siker született a Magyar Természetfotósok Szövetsége által 25. alkalommal kiírt „Az év természetfotósa" elnevezésű pályázaton.

 

Első és utolsó alkalommal neveztem a pályázat ifjúsági kategóriájában, mert a korhatár 18 év, jövőre már a felnőttek mezőnyében indulhatok. Ezek után jóleső érzés, hogy az egyik felvételem rögtön elnyerte az országos első díjat. A beküldött tíz fotóm közül pedig kettőt is beválogattak abba a kollekcióba, amelyet a Magyar Természettudományi Múzeumban állítottak ki. A tárlat december végéig látogatható.


– mondta lelkesen Reinhoffer István.

Reinhoffer István, Az év ifjú természetfotósa. Balra díjnyertes felvétele, az

Reinhoffer István, Az év ifjú természetfotósa. Balra díjnyertes felvétele, az

A pályázaton az Ugróiskola című fotóm lett a díjnyertes, amit Gemencen készítettem idén tavasszal, hóesésben. A fehér háttér kontrasztjaként seregély áll hetykén a kerítésen. Ennek elemei úgy merednek az ég felé, mintha madarak ugróiskolája lenne. A másik fotóm – amelyet még beválasztottak a budapesti tárlatra – vaddisznót ábrázol. „Bőrig ázva" a címe, s ugyanaznap készítettem, a havazást megelőző esőben


– mesélte az ifjú fotós.


A fiatalembernek nem ez az első országos sikere a fotóművészet területén. A „Vadászat fényképezőgéppel" elnevezésű pályázaton „Vadászati kulturális érték" címet kapott munkája, de „hazai" pályán is első díjat nyert, a Roth-szakközépiskola fotókiírásán.

 Édesapám szenvedélyesen fotózott, magával ragadott a fényképezőgép. Ötévesen még mindenfélét lekaptam. Tizenegy éves lehettem, amikor rádöbbentem, csak a természet izgalmas látványa érdekel. Nem véletlen, hogy erdész szeretnék lenni, akinek egyik vállán mindig ott lóg majd a fényképezőgép. Eddig több ezer fotót készítettem, a legjobb pár százat külön archiváltam


– zárta Reinhoffer István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!