Sopron és környéke

2015.11.09. 14:07

Milliós vendégéjszaka - Wellness legyen, ha pihenni megyünk!

Rekordévet zár térségünk turizmusa. A régióban az év végére a vendégéjszakák száma meghaladhatja a 2,8 milliót.

kisalfold.hu

Másfél hónap még hátravan az esztendőből, de a novemberi szállásfoglalások, valamint a három negyedév tendenciái alapján látható: még soha nem érkezett annyi turista térségünkbe, mint 2015-ben.


A három megyét - Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala - összefogó régióban az év végére  a vendégéjszakák száma meghaladhatja a 2,8 milliót. Ehhez várhatóan Sopron 390 ezret tesz, Győr pedig 360 ezret. Egy kistelepülés, az ezer-négyszáz lakosú Hegykőn ez a szám meghaladhatja a 100 ezret.


A régió legnépszerűbb helyei: Bük, Sárvár, Sopron, Győr.


Megyénkben a rangsort Sopron vezeti, majd Győr, Hegykő, Mosonmagyaróvár következik.


- A belföldi forgalom erősödött, ezen belül is jelentősnek mondható a SZÉP-kártyát használók aránya - mondja Tama István, a Magyar Turizmus Zrt. Regionális Marketing Igazgatója. – A beutazó turizmust tekintve a legtöbb vendég Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Csehországból érkezett. A teljes növekedés hat-hét százalék körül lehet.

Turizmus: Megyénkben Sopron a legnépszerűbb hely. Fotó: Magasi

Turizmus: Megyénkben Sopron a legnépszerűbb hely. Fotó: Magasi

Az utazási szokásokat összegző felmérés szerint leggyakrabban akkor indulunk útnak, amikor barátokat, rokonokat keressük fel.


A második legfontosabb szempont a pihenést, kikapcsolódást tekintve, hogy az adott településen legyen wellness, ezt követi a városnézés, múzeumok. Az aktív kikapcsolódás, a kerékpározás, túrák a harmadik helyen szerepelnek.


A bor és gasztronómia pedig szinte alapfeltételnek mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!