Sopron és környéke

2017.09.19. 11:23

Megújult Sopronban a Bánfalvi Óvoda

Az idei beruházás a hátsó panelépület fejlesztését célozta meg, így gyakorlatilag a teljes óvoda megújult.

kisalfold.hu

Három óvoda felújítási munkái fejeződtek be az ősszel Sopronban, hétfőn a Bánfalvi Óvodában mutatta be a városvezetés a beruházás eredményeit. Bánfalván az utcafronton 2015-ben két csoportszobával, egy tornaszobával és a tetőtérben irodahelyiségekkel bővítették az épületet. A szükséges akadálymentesítés akkor megvalósult. Az idei beruházás a hátsó panelépület fejlesztését célozta meg, így gyakorlatilag a teljes óvoda megújult.


Az óvoda panelépülete 1977-ben készült, azóta jelentősebb felújítás nem történt. A kivitelezés során a homlokzat hőszigetelése, a tető hő- és vízszigetelése, a nyílászárók cseréje és fűtéskorszerűsítés valósult meg. A Bánfalvi Óvoda kivitelezésének összköltsége 78 millió forint volt. A Hermann Alice Óvodára 122 millió forintot, a Trefort Téri Óvoda Jereváni Kék Tagóvodájának felújítására pedig bruttó 59 millió forintot költöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!