Sopron és környéke

2017.12.15. 08:00

Legek a soproni közlekedésben - vannak jó és rossz hírek is

Egyetlen közút-vasút kereszteződéses baleset sem volt a soproni régióban idén, viszont rekordot döntöttek a vadelütések. Augusztusban bukott le utoljára ittas vezető, esőben viszont sok a gázolás. A régió közlekedési ˝legjei˝ közt nem mind pozitív...

Nagy Márta


Évente egy alkalommal találkoznak a közlekedési szakemberek Sopronban, hogy a baleset-meg-

előzési bizottság ülésén egyeztessék tapasztalataikat és megnézzék az együttműködés lehetőségeit. 


Rendőrségi szempontból Kovács Miklós alezredes ismertette az éves adatokat, kiderült, kevesebb személyi sérüléssel járó baleset történt, mint tavaly, az anyagi káros koccanások száma viszont nőtt. A burkolat fontosságát támasztja alá, mióta felújították a 85-ös főút peresztegi szakaszát, az itt történt balesetek száma harmadára csökkent! Viszont azóta minden ötödik karambol a 84-esen történik.

Elkeserítő adat, hogy sötétben, esőben ugrásszerűen megnő a gázolások száma, a szakemberek szerint felül kell vizsgálni a zebrák jobb megvilágítását. Jó hír viszont, hogy augusztus óta nem okozott személyi sérüléses balesetet ittas vezető. Pozitívum még, hogy idén nem történt baleset közút és vasút kereszteződésében. Ilyenre még a tapasztaltabbak sem emlékeznek, de maradjon csak így...


Viszont sok  a vadelütés úton, vasúton egyaránt. Márpedig egy  állat akár ötmilliós kárt is okoz a GYSEV mozdonyaiban – árulta el Konrád György, a vasúttársaság üzembiztonsági kiemelt szakértője. Az ő jó híre volt még, hogy sikeresen visszaszorították a szándékos rongálásokat: 460 kilométeres szakaszukon mindössze három történt. 


A hetvenkét buszt közlekedtető ÉNYKK Zrt. Győri Szolgáltató Központ soproni forgalmi üzeme az elmúlt két évben hat új és hat fiatal járművel gazdagodott, de a buszok átlagéletkora még így is tizennégy év körüli. A zsúfolt utcákban kanyarodó nagy járművek néha elvisznek egy-egy visszapillantó tükröt, előfordulnak koccanások is, olykor a sofőr hibájából – mondta el Tóth László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!