Sopron és környéke

2017.11.09. 08:40

Karácsonyra parkolók lesznek Sopronban az arénánál

160 millió forintos költséggel teljesen megújul a Novomatic Aréna környéke. A parkolók várhatóan karácsonyig elkészülnek, de az egész beruházás jövő tavasszal fejeződhet be. Megújul a sportcentrum homlokzata is.

kisalfold.hu

Javában zajlanak a földmunkák a Novomatic Aréna Lackner utcai térségében: a lebontott West Üzletház helyén negyven, míg a sportcentrum Shell-kút felőli részén további huszonkét parkoló létesül.


– Összességében 160 millió forintos beruházással teljesen megújul a Novomatic Aréna környéke – közölte érdeklődésünkre Török Zoltán, a sportcentrumot üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője. – Első ütemben a parkolókat építik. Az ötezer-ötszáz négyzetméteres területen térkővel borítjuk majd a járdákat, aszfalttal a gépkocsik helyét, de ügyelünk arra, hogy zöldfelületek is élénkítsék a látványt. Bízunk abban, hogy az első ütemmel karácsonyig végeznek a kivitelezők.

Beruházás

62parkoló épül a sportcentrum környékén, amelyek idővel fizetőssé válnak majd.


Török Zoltán elmondta még, a beruházás keretében az aréna elavult csatornahálózatát kicserélik. Ezenkívül mindkét oldalon üveg beléptetőportál készül, s az épület Lackner utcai homlokzata is teljesen megújul. A munkálatokkal tavasszal végeznek a szakemberek.


A Novomatic Arénánál  már elkezdték a munkát, várhatóan jövő tavaszra teljesen megújul  a környék.   Fotó: M. D.

A West Üzletházról


A sportcentrum szomszédságában 1993-ban húzták fel a West Üzletház üvegpagodára emlékeztető épületét. A bérlő és az önkormányzat között tizenhat évig tartott a pereskedés, annak lezárulta után vált az üres üzletház tulajdonosává a város. Idén tavasszal kezdődhetett el az épület lebontása, a terület hasznosítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!