Sopron és környéke

2016.05.26. 15:09

Babos Timi a világ egyik legnagyobb teniszstadionjában játszik ma!

Óriási megtiszteltetés érte a soproni teniszezőt: a Roland Garros centerpályáján léphet pályára várhatóan csütörtök késő délután, kora este.

Szeghalmi Balázs


13.04

Babos Timi a wimbledoni szentélyben már bemutatkozott tavaly nyáron: akkor a világelső Serena Williamstől tisztes verést (6:4, 6:1) kapott a legjobb magyar női teniszező.

Timi idei remek formáját a párizsi szervezők is elismerték. A soproni játékos a Roland Garros legendás stadionjának, a Chatrier salakján mérkőzhet meg korábbi párospartnerével, Kristina Mladenoviccsal. A megtiszteltetés nyilván a francia teniszezőnek is szól, de az biztos: nem csupán a hazai játékos miatt került Timi második fordulós meccse a centerpályára. 

Babos előtt a 14 840 (!) néző befogadására alkalmas Chatrier-pályán teniszezik a kilencszeres Roland Garros bajnok, Rafael Nadal is csütörtök délután. Hogy mennyire nagy lehetőség a világ legkritikusabbnak tartott párizsi közönsége előtt játszani, jól mutatja: a világelső Novak Djokovics ma kiszorult a Chatrierről és kénytelen a második számú pályán biztosítani helyét a legjobb 32 között.

A soproni teniszező pályafutása során először jutott a második fordulóba az idén több mint 32 millió euró összdíjazású francia nyílt teniszbajnokságon. A huszonhárom éves magyar játékos a 128 között a világranglistán százhatodik amerikai Samantha Crawfordot búcsúztatta mindössze 54 perc alatt (6:4, 6:0).

Babos Timi mérkőzését a Eurosport élőben közvetíti; 18 óra magasságában érdemes a tévé elé ülni és szurkolni Timinek!


A Roland Garros centerpályája madártávlatból - fotó: MTI

A Roland Garros centerpályája madártávlatból - fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!