Sopron és környéke

2018.12.07. 16:40

Százezer forinttal segítette a Sopron Segít Közalapítvány a Horváth házaspár

Az év utolsó jótékonysági akciójaként százezer forinttal segítette a Sopron Segít Közalapítvány a Horváth házaspárt, akiknek fertőbozi házában a tűz tett hatalmas károkat.

kisalfold.hu

– Megható a sok segítség, amit kaptunk, ezúton is köszönjük mindenkinek. Az életveszélyt már elhárítottuk, a tönkrement dolgokat kipakoltuk. Sok még a feladat, de szeretnénk minél előtt hazamenni – mondta el Horváth Péter. 


Az alapítvány vezetése ezt az alkalmat ragadta meg, hogy éves munkájukat is összefoglalják. – Jelentős segítség ment idén isKárpátaljára, Csongor település háromszáz ezer forint támogatást kapott, ezen kívül informatikai akciót hirdettünk a javukra. A beérkezett adományokat az alapítvány hozta rendbe. Nagyon sok fiatalnak, sőt, az ott tanító pedagógusoknak vannak azóta segítségére ezek a gépek. Továbbiakra is szükség van, így akinek ilyen felajánlása lenne, megteheti a Szent Benedek Idősek Házában – mondta el Barcza Attila.


Száz-százezer forinttal segítették ezen kívül a Doborjáni-iskolát, a hegykői speciális gyermekotthont, tartós élelmiszerrel töltötték fel a hajléktalanellátás autóját. A Családok Átmeneti Otthona is kap még az ünnepek előtt kétszázezer forint értékben élelmiszeradományt. 


– Köszönjük a soproniak felajánlásait, amik között egészen rendkívüli, félmillió forintos is volt. Az önkormányzat is támogatta az alapítványt másfélmillió forinttal – tette hozzá Mizser Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!