Sopron és környéke

2017.07.11. 14:00

Kezdődik a Tízforrás Hegykőn

Tíz napon át koncertek, előadások, képző- művészeti kiállítások, kéz- műves-foglalkozások és ökotúrák várják a látogatókat július 14. és 23. között a Fertő-parton, ahol tizenötödik alkalommal rendezik meg a Tízforrás Fesztivált. Hegykőn, Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon és Sarródon lesznek programok.

kisalfold.hu

A nyitóesten a hegykői szabadtéri színpadon 19.30-kor Szabó Balázs Bandája lép fel. A koncert tavaly egy vihar miatt félbeszakadt, ennek mintegy folytatásaként zenél az együttes. A fesztivál ideje alatt a hegykői Tornácos Panzióban tekinthető meg Orbán Attila képzőművész kiállítása, a fertőhomoki tájházban pedig a Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított tárlat.


A hidegségi Toronhegyi Pajtában Dedinszky Márta festőművész és Fülöpné Farkas Gyöngyi amatőr festő kiállítása, a nagycenki alkotóházban Csikós László és Tekán János, az Alpokalja Szociális Központ zsirai telephelye lakóinak festményeiből rendezett kiállítás tekinthető meg. Mindennap más-más ökotúrákkal készültek a szervezők. A fertőhomoki tájházban a rendezvény ideje alatt kézműves-foglalkozásokat tartanak, a sarródi tájházban pedig a hagyományos kézi aratást lehet kipróbálni. A kertmoziban Enyedi Ildikó Testről és lélekről című játékfilmjét, valamint A martfűi rém című filmet vetítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!