Sopron és környéke

2017.07.27. 12:41

Hús a kukában és az utcán Sopronban - fotók

A hús nem kommunális hulladék, nem szabad a kukába tenni, és sajnos a hulladékszállító cég el sem szállítja,

kisalfold.hu

„A fotókat július 18-án délelőtt készítettem Sopronban, a Színház utcában. Mindkét szemetes élelmiszerrel volt megtömve! A látvány magáért beszél. Okulásképpen szeretném, ha megjelentetnék!" – írta olvasónk, s abban igaza volt, hogy a nyers csirkemell a szemetes mellett valóban megrázó látvány. Több okból is: a hús nem kommunális hulladék, pláne nem való a belvárosi utca kövezetére, miközben mindenki tudja, az a hús még fogyasztható korában több éhes ember és állat számára jelenthetett volna jó falatokat.


De gondoljuk tovább az olvasói fotót! Üzletek, vendéglátóipari egységek nyilván tudják, mit kell tenniük a megmaradt, fel nem használt, emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszerrel. Őket egyébként hatóságok is ellenőrzik, úgyhogy bízzunk abban, a szabályoknak megfelelően járnak el. De mit tegyen mondjuk az a városi polgár, akinek egy rövidzárlat vagy áramkimaradás miatt leolvad a hűtőládája és nyaralás után azzal szembesül, birtokában van húsz kiló kétes szagú, ki tudja, mikor kiolvadt hús. Utánajártunk, mi a helyes ebben a helyzetben, de előre szólunk: a szabályok nem éppen életszerűek és fogyasztóbarát.


Az biztos, hogy a hús és minden más nyers élelmiszer nem kommunális hulladék, azt nem szabad a kukába tenni, hiszen rothad és közegészségügyi problémák, pontosabban betegségek kiváltója lehet.

Az STKH-nál azt is megtudtuk, ha kollégáik ilyesmit látnak a szemetesedényben, el sem viszik. A fel nem használható nyers hústól a gyepmesteri telepen tudunk szabályosan megszabadulni, ott átveszik, még papírt is adnak róla. Csakhogy kilónként ötszáz forintot kell fizetni ezért.

 

A Színház utcában valaki tudta: az a legegyszerűbb, ha kukába dobja a húst. Pedig ezt nem szabad! Fotó: Olvasó-tudósító



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!