Sopron és környéke

2016.08.24. 13:14

Jön az Infósok Viadala

Idén is lesz? Lesz. Jó lesz? Jó lesz! Hamarosan startol az Infósok Viadala, több mint egymillió forint értékű nyeremény vár gazdára.

kisalfold.hu

Még javában „tombol" a nyári szünet a középiskolákban, de az Infósok Viadala 2016 gazdaságinformatikai verseny regisztrációja augusztus 1-jével immáron hivatalosan is elkezdődött. Ahogy azt megszokhattuk, az idei versenyre is számos érdekes feladatot és értékes nyereményt ígértek a szervezők.


Ebben az évben ötödször kerül megrendezésre a hagyománynak számító „Infósok Viadala" verseny, a soproni gazdaságinformatikus képzést gondozó Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Informatikai és Gazdasági Intézete jóvoltából.


Az általános és középiskolás diákok számára meghirdetett gazdaságinformatikai verseny 2012-ben, az Intézet fennállásának 10 éves jubileuma alkalmából, került először megrendezésre és azóta évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


„Tisztában vagyunk vele, hogy a diákok még igyekeznek kiélvezni a nyári szünet utolsó heteit, de mi már előre tekintünk, hiszen amellett, hogy augusztus elsejével elindítottuk a regisztrációt, már a szeptember elsejével induló első forduló feladatai is elkészültek, ahogy az a versenyre készült kis videónkból is megtudható." - nyilatkozta Dávid Viktória, a verseny szervezőbizottságának vezetője.


Majd hozzátette, hogy „Mind a regisztráció, mind pedig a fent említett film elérhető a verseny hivatalos honlapján.„


„Folytatva korábbi hagyományainkat a verseny első fordulója alatt roadshow-t szervezünk 7 helyszínen az országban. Azért, hogy a határon túli versenyzők is könnyen be tudjanak kapcsolódni, az Infósok Viadala Roadshow helyszínei közül az egyiket az online térbe tervezzük" – fűzte hozzá Dr. Bacsárdi László, az Informatikai és Gazdasági Intézet igazgatója.


A két internetes fordulóból és egy soproni döntőből álló versenyen tavaly közel 500 diák vett részt, és határainkon túlról is érkeztek csapatok a több mint egymillió forint díjalapú versenyre, melyet ebben az évben is két kategóriában hirdettek meg a szervezők: 10. évfolyam és alatti, illetve 11. évfolyam és feletti diákok részére.

A verseny elsődleges célja, hogy a fiatalokat egy nem hagyományos szemszögből ismertesse meg az informatika világával, motiválva őket az ilyen irányú továbbtanulásra – egészítette ki az elhangzottakat Dávid Viktória.


A versenyre szeptember 29-ig lehet nevezni a http://verseny.inf.nyme.hu honlapon. További hírek és érdekességek olvashatóak a verseny Facebook oldalán>>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!