Sopron és környéke

2016.06.17. 12:37

SÜH - Műsorkavalkád három héten át

<br>A Barlangszínházban Mozart Varázsfuvolájával, a Várkerületen a Mária-szobornál a Kékfrankosok Éjszakájával, Folkfesttel kezdődik Sopron legendás eseménysorozata, az ünnepi hetek programja pénteken.

kisalfold.hu

Az idei Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) június 17-től július 10-ig tart és tizenhárom helyszínen kínál programokat. Szabadtéri koncertek, folklórbemutatók, kirakodóvásár, térzene, gyermekprogramok, képzőművészeti kiállítások töltik meg a történelmi belváros tereit, udvarait. De július 10. után is, egész nyáron át számos program kínál kellemes soproni órákat.


A SÜH megnyitóünnepségét pénteken este 7-kor tartják a várkerületi Mária-szobornál, a Kékfrankosok Éjszakája – Sopron Folkfest keretében. Ez utóbbi egészen vasárnap estig ígér jó szórakozást: néptáncbemutatókat, népzenei és világzenei produkciókat is láthat a közönség. Fellép többek között a Makám, az InFusion Trio, a Váczi Eszter Quartet és az Apnoé zenekar.


A Pro Kultúra szervezésében ugyancsak pénteken kezdődik este 8-kor a fertőrákosi Barlangszínház idei évada Mozart Varázsfuvolájával. Július 10-ig pedig Szekeres Adrien és a Győri Filharmonikus Zenekar közös koncertjét, a Soproni Petőfi Színház A dzsungel könyve című produkcióját és az ExperiDance Én, Leonardo című táncshow-ját láthatja még a közönség. A különleges játszóhelyen a SÜH után is lesznek előadások, az évad szeptember 10-ig tart.

Soproni Ünnepi Hetek Idén június 25-én rendezik meg a Tündérfesztivált.

Soproni Ünnepi Hetek Idén június 25-én rendezik meg a Tündérfesztivált.


A Várisi Zenepavilonnál június 18-án amerikai együttes, másnap indiai kulturális műsor várja a közönséget este 6-kor. Az Erzsébet-kerti Zenepavilonnál is rendeznek szabadtéri koncerteket. A két helyszínen egészen szeptemberig lesznek programok, míg június 26-án nagyszabású Nemzetközi Fúvószenekari Találkozónak ad otthont Sopron.


Két rangos tárlat is nyílik az ünnepi hetek keretében: a Festőteremben péntektől július 10-ig Fehér László festőművész, a Munkácsy Teremben a 15 éves Soproni Fotóművészeti Kör jubileumi kiállítása június 19-től július 10-ig látogatható. A Fehér László-tárlat a Pro Kultúra és a VOLT Fesztivál közös szervezésében jöhetett létre.


Megjegyzendő, hogy városszerte rendeznek zenei és képzőművészeti kísérőprogramokat a június 29. és július 2. között zajló VOLT Fesztivál alkalmából a Deák téren, a Várkerületen, a Liszt-teraszon, a Tűztoronynál. A Rejpál-házban borászati bemutató, a várkerületi Felhőtáncoló Kreatív Műhelyben pedig a Wespa vonósnégyes kamarakoncertje lesz.


Ismét nagyszabású koncerteknek ad helyet a Várkerület Mária-szobor körüli része: július 8-án a Boban & Marko Markovic Orkestar, július 9-én pedig a Budapest Jazz Orchestra lép fel. Mindkét koncert este 8 órakor kezdődik. Idén a Soproni Tündérfesztivált június 25-én rendezik meg a Deák téren.

 


Kísérőrendezvények városszerte

Városszerte rendeznek zenei és képzőművészeti kísérőprogramokat a június 29. és július 2. között zajló VOLT Fesztivál alkalmából a Deák téren, a Várkerületen, a Liszt-teraszon, a Tűztoronynál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!