Sopron és környéke

2015.11.25. 12:10

Bezár a varroda

Bezárja egyházasfalui üzemét a Kőszegi Ruhaipari Zrt. A nagy múltú gyár évtizedekig adott munkalehetőséget a környék asszonyainak. Számukra a lövői Roto jelenthet alternatívát, de hogy mi lesz az épület sorsa, egyelőre bizonytalan.

Nagy Márta - Kisalföld napilap

– Az üzemvezető jelezte az önkormányzatnak, hogy bezár a varroda. Nagyon sajnáljuk, hiszen huszonöt falubeli és környékbeli asszonynak nyújtottak közeli és biztos munkahelyet, Egyházasfalu helyiadó-bevételtől is elesik, ráadásul az egykori kastélyépület jövője is bizonytalanná vált – foglalta össze a helyzetet Egyházasfalu polgármestere, Sándor József.


A varrodai dolgozó helyieknek a polgármester közvetítésével munkát ajánlott a lövői Roto Elzett, egy közös gyárlátogatáson is túl vannak már. Sándor Józsefet ezért leginkább az üzemépület sorsa izgatja...

A melltartógyár biztos munkalehetőséget jelentett a környék asszonyainak, decemberben bezárják a varrodát. Fotó: Magasi

A melltartógyár biztos munkalehetőséget jelentett a környék asszonyainak, decemberben bezárják a varrodát. Fotó: Magasi

– Közel egyhektáros ingatlanról van szó, amin az egykori kastély épülete és egy viszonylag új, 520 négyzetméteres üzemcsarnok áll. A falu számára fontos ez az épületegyüttes és nagyon bízunk abban, hogy új funkciót találva nem az enyészeté, hanem újra központi hellyé válik – fogalmazott Sándor József.

Két évvel ezelőtt már csaknem bezárt a gyár, akkor az utolsó pillanatban sikerült új megrendelésekkel folytatni a munkát.


(Előzmény: Elkeseredett asszonyok a varrógépek mögött, 2013. szeptember 5., Kisalföld.) Most viszont véglegesnek tűnik, hogy decemberben az utolsó kapcsokat varrják fel az egyházasfalui üzemben a melltartókra. A gyártást Romániába költözteti a tulajdonos.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!