Sopron és környéke

2015.03.30. 10:54

Patkányméreg, herbál - Így drogoznak a szombathelyi fiatalok

Szombathelyen tudnak olyan 13 éves általános iskolásról is, aki szintén használja a herbált.

kisalfold.hu

  
A drog nem válogat. Legfeljebb más cuccokat szednek be. Sőt, az általános iskolások közt is akad nem egy, aki már herbálozott vagy porozott. Pontos helyzetképet mi sem adhatunk, hiszen szakmai felmérések nem készültek, viszont megkérdeztünk olyanokat, akik belekeveredtek ebbe a világba - vonta le a következtetés a nyugat.hu, a kábítószert használókkal, egykori függőkkel, segítőkkel készített riportjában.

Tavaly szeptemberben csontsoványan, égő vörös szemekkel, meglehetősen zaklatott idegállapotban kopogtatott be Melinda a szombathelyi Révbe (hivatalos nevén a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász, RÉV Szenvedélybetegek Alacsony küszöbű Szolgálata, Közösségi Gondozójába). Két és fél év drogozás után akkor határozta el, hogy bárhogy, de kiszáll - írja a portál.

A lány korábban próbálta a speedet is és a kristályt is, de az nem ütött: "ez a herbál volt az, amiért meg tudtam őrülni." Olcsón és simán bárhol be lehetett szerezni, ha kellett a cucc, Facebookon ráírt a dílerre, mikor és hol találkoznak, és kész.

Melinda időközben kiiratkozott a suliból, egy ideig aztán otthon volt, később elment dolgozni, de aztán elvesztett a drog miatt egy jó munkahelyet is.

- Mindenki napi egy-két spanglinál megáll, senki nem lett körülöttem ennyire függő, mint én. Hogy miért? Azt hiszem, sohasem voltam igazán boldog ember. Ez megadta azt, hogy legalább ne gondolkodjam, letompult az agyam, ez így megnyugtatott, eleinte ezért csináltam, aztán már megszokásból.

További sorsok, menekülési útvonalak, az írás folytatásában, itt érhetők el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!