Sopron és környéke

2014.08.25. 19:22

Megkóstolná? Sopronban elkészült hazánk idei első újbora

Az italt a Fertő-parti Ranisch dűlőből származó szőlőből készítették, amely így az első 2014-es évjáratú bor lett.

kisalfold.hu


A soproni Taschner Bor- és Pezsgőház 2014-es Irsai Olivér bora augusztus 25-én, hétfőn megkapta a forgalomba hozatali engedélyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól.

Taschner Kurt palackozta hazánk első újborát.

Taschner Kurt palackozta hazánk első újborát.

A napokon belül megvásárolható bort a Fertő-parti Ranisch dűlőből származó szőlőből készítették, mely így az első 2014-es évjáratú bor lett.
Ebben az évben a korai fajtákat a legmelegebb dűlőkben egy héttel korábban lehetett szüretelni a kedvező tavaszi-kora nyári időjárásnak köszönhetően.


Mostanra azonban a szélsőséges nyári időjárás miatt a többi fajta esetében nem számíthatunk korábbi szüretre. A szőlőket sikerült megóvni a sok borvidéken pusztító betegségektől, bár a mennyisége az átlaghoz képest harminc százalékkal kevesebb lehet.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!