Sopron és környéke

2014.04.25. 13:18

Biczi: érthetetlen, az újabb ügyvédi megbízás

- Ha annyira egyértelmű, hogy a mostani vezetés mindent jól csinált, akkor miért kell százmillió forintos ügyvédi szerződést kötni - közölte Biczi László (MSZP).

kisalfold.hu


A közgyűlés csütörtökön egy újabb, 50+50, azaz 100 milliós ügyvédi szerződésről döntött - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját [namelink name="Biczi László "](MSZP), önkormányzati képviselő.

- Ennek oka, hogy a várost beperelte a Petőfi téri mélygarázs miatt a beruházó. A Fidesz még ma is a nyolc évvel ezelőtti városvezetést kárhoztatja, pedig már hét és fél éve ők vannak a város élén.

- Meggyőződésünk, hogy ebben az időszakban számos rossz városvezetői döntés született a Petőfi téri mélygarázs ügyében. Ezeket azonban nem hajlandó elismerni a mostani városvezetés, még most is a visszamutogatás és a vádaskodás a fő fegyverük - folytatta a képviselő.

Biczi László hozzátette, jó példa erre ez a mostani ügyvédi megbízás. A városvezetés szerint a beruházó nevetséges követelésekkel állt elő, amiknek semmilyen alapja nincsen. De akkor miért kell százmilliót kifizetni egy budapesti ügyvédi irodának? Ha ennyire egyértelmű, hogy a mostani vezetés mindent jól csinált, akkor miért kell egy ekkora összegű ügyvédi szerződést kötni?

Ráadásul ebből 50 milliót a szerződés aláírását követően nyolc napon belül ki is fizetünk, függetlenül attól, mi lesz a peres eljárás kimenetele.
A képviselő így folytatta: csütörtökön megpróbáltunk erről értelmes vitát kezdeményezni, de nem sikerült.

A Fidesz részéről egy nyílt politikai provokáció volt a válasz. Az MSZP és én is készek vagyunk bármilyen nyilvános vitára, akár a mélygarázs kérdésében, akár a város egyéb dolgaiban. De az ilyen irányú kezdeményezéseinket rendre elutasítja a városvezetés.

Az egyetlen pozitívum az egész történetben, hogy a mélygarázst egyre jobban elfogadják az emberek, a kihasználtsága növekszik és a Petőfi tér ma már nem csak egy parkoló, hanem a város egyik közösségi pontja. Ez volt nyolc évvel ezelőtt a cél - zárta Biczi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!