Kun Anna Terézia

2019.11.25. 08:36

Négy kérdés az egészséges életmódról

Milyen az egészséges életmód és mit gondolunk erről? Mennyire függ össze a lelki és a testi állapotunk? Erről kérdeztünk felnőtteket és fiatalokat, hiszen mindenkinek más szokásai vannak.

Czuczor-iskola

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

Mit jelent önnek az egészséges életmód?

Van, akinek a rendszeres testmozgást és az egészséges táplálkozást jelenti, van, akinek a hosszú és teljes életet, az életminőség javítását. A felnőttek a társasági életben való részvétel fontosságát is hangsúlyozták.

Mit tesz meg az egészségéért?

A megkérdezett fiatalok hatvan százaléka odafigyel arra, hogy hetente legalább háromszor elmenjen edzeni és egészségesen próbál táplálkozni. A napi minimum két liter víz elfogyasztását is sokan fontosnak tartják. S aki nem edz rendszeresen, az is figyel az étkezésére. A megkérdezett fiataloknak csak a tíz százaléka mondta, hogy csupán testnevelésórán mozog. A felnőttek pedig eleve a táplálkozásnak tulajdonítanak nagyobb szerepet.

Mit gondol a rendszeres sportolásról?

Akad, aki el sem tudná képzelni nélküle az életét, akad, aki akkor tartja hasznosnak, ha személyre szabott a mozgás. Többek szerint ez a legfontosabb, amit megtehetünk magunkért, és ez ösztönző hatással van a környezetükben élőkre is. Egyesek akkor sportolnának, ha lenne erre idejük, míg sokan épp az iskolai vagy a munkahelyi feszültség levezetésére használják.

A testi állapot befolyásolja a lelki egészséget?

Ezt szinte mindenki így gondolja, hiszen a sport alkalmas a mindennapi stressz levezetésére, mérsékli többek közt a megfázás esélyét, növeli az önbizalmat és a testsúly csökkenése megkönnyíti a mindennapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!