Széchenyi István Egyetem

2021.06.23. 19:00

A nigériai kapcsolat

A Széchenyi István Egyetem a Nigériai Nemzeti Védelmi Főiskola delegációját fogadta tegnap az intézmény Menedzsment Campusán. Az eseményen részt vett dr. Modupe Enitan Irele, Nigéria magyarországi nagykövet asszonya is.

Ollári Gergely

Fotó: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

A Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campus épülete adott helyet annak a közös programnak, melyen a győri intézmény és a Nigériai Nemzeti Védelmi Főiskola delegációja vett részt. Az eseményen mindkét oktatási intézmény bemutatkozott, emellett betekintést adtak a szakok, karok életébe, és többek között bemutatták Győrt is a Nyugat-Afrikából érkező delegációnak.

A Széchenyi István Egyetem részéről dr. Földesi Péter rektor köszöntötte a résztvevőket. A Kisalföld kérdésére elmondta: fontosnak tartja az ilyen alkalmakat az egyetem életében.

– Rendkívül fontosnak tartjuk a nemzetközi kapcsolatok építését, ami intézményünk egyik küldetése. Sok külföldi hallgató a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram támogatásával érkezik egyetemünkre, ami hozzájárul többek között az országimázs alakításához is – fogalmazott kérdésünkre dr. Földesi Péter rektor.

Az eseményen részt vett dr. Modupe Enitan Irele, Nigéria magyarországi nagykövet asszonya is, aki lapunknak úgy fogalmazott: ő és kollégái is rengeteg energiát fektetnek abba, hogy jó kapcsolatot építsenek és ápoljanak Nigéria és Magyarország között.

 

– A hallgatói cseréken keresztül jobban megismerik egymást a magyar és a nigériai diákok. A legfelsőbb képzési szinteken tanuló hallgatók nagy eredményeket és sikereket érhetnek el a jövőben. Fontosak ők, hiszen amellett, hogy tanulnak, erősítik a gazdasági kapcsolatokat is a két ország között – mondta el lapunknak dr. Modupe Enitan Irele.

Nemrég csatlakozott a győri Széchenyi István Egyetemhez a nigériai Edun Nelson, aki építészetet tanul Győrben és első hallgatói tanévét tölti a folyók városában.

– Nagyon szeretek itt, és fontos számomra, hogy az intézményben folyamatosan arra ösztönöznek, hogy a legjobbat hozzam ki önmagamból. Mindenben támogatnak és folyamatosan segítik a tanulmányai- mat. Örülök, hogy itt lehetek – fogalmazott lapunknak a hallgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!