Élményteli nap

2022.09.23. 07:00

Országos natúrparki vetélkedőt rendeztek Dunaszigetben

kisalfold.hu

Az országos vetélkedőt rendkívül kis pontkülönbséggel, de a Pannontáj – Sokoró Natúrpark csapata nyerte.

Pető Péter elnök tájékoztatása szerint a Magyar Natúrpark Szövetség a feladatok közül az egyik legfontosabbnak a fiatalok környezeti nevelését tartja. Ezért 2016-tól szervezik meg az országos natúrparki vetélkedőt, amelynek előzményeként egyes natúrparkokban helyi-térségi vetélkedőket hirdetnek.

A Szigetköz Natúrpark térségi vetélkedőjének szeptember 7-én Kimle adott otthont, míg az országos megmérettetésnek a napokban a dunaszigeti ökopark. A rendezvényt Keszthelyi Nikoletta, a Technológiai és Ipari Minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

Nyolc csapat versengett több megyéből különféle feladatokban. A hűvös idő sem szegte kedvüket, kerékpárra pattantak és a kisvesszősi kikötőhöz tekertek, ahol kenukba szálltak, majd a Nyáras-szigeten kikötve, játékos és környezetismereti feladatok, míg a denkpáli hallépcsőnél újabb természetismereti terepgyakorlatok várták őket. Az élményteli napot a Serény Magyarok Népzenekar által szervezett táncház zárta, ahol a vendéglátók, a diákok és kísérőik együtt ropták a Szigetköz táncait.
 

Címkék#Dunasziget

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!