Koszorúzás és tiszteletadás

2022.09.21. 23:00

A legnagyobb magyar emléke előtt tisztelegtek Nagycenken

A nagycenki Széchényi-mauzóleumban és gróf Széchenyi István nagycenki szobránál is a legnagyobb magyar emléke előtt tisztelegtek születése évfordulóján.

kisalfold.hu

Gróf Széchenyi István nyughelyénél koszorút helyezett el Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, Egresitsné Firtl Katalin, a Széchényi-örökséghelyszínt kezelő Eszterháza Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Tóth Éva, Sopron Önkormányzatának képviselője, Vadász Zoltán a Széchenyi-örökség divízióvezetője, valamint Firtl Mátyás, Sopron és térsége korábbi képviselője együtt dr. Németh Imrével, az Amerikai Magyar Föderáció elnökével.

Dr. Németh Imre az amerikai magyarság képviseletében a szeptember 16 és 18 között tartott, Magyarország Barátai Alapítvány budapesti konferenciájára érkezett Magyarországra, amelynek alkalmával a diaszpóra magyarságának képviselőit – több program között – Novák Katalin köztársasági elnök is fogadta a Sándor-palotában.

„Magyarország nem volt, hanem lesz!” – idézte gróf Széchenyi Istvánt az esemény kapcsán Barcza Attila, országgyűlési képviselő. Hozzátette: Széchenyi olyan alapokra helyezte Magyarország a modern polgári jövőjét – közéletét, gazdaságát – amelyek ma is időszerűek és érvényesek.

„A Széchenyi-örökséghelyszínt áthatja Széchenyi szellemi öröksége, amely a nemzet számára, a magyar közgondolkodás számára mindig spirituális erőforrás volt és példa” – nyilatkozta az évforduló kapcsán Egresitsné Firtl Katalin, a Széchényi-örökséghelyszínt kezelő Eszterháza Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Széchenyi életművét az előttünk álló időkben a jövő nemzedéke számára tettrekészségben átörökíteni, példamutatásban felmutatni hitbeli, becsületbeli és hazafias kötelességünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!