Uzsonnára gyűjtenek

2022.08.03. 11:00

Tábor a mosonmagyaróvári tanodásoknak

Mészely Réka

kisalfold.hu

A napokban napközis rendszerű nyári tábort szervezett a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület fenntartásában működő Mosonmagyaróvári Tanoda. Délelőtt 9 és 13 óra között a tanoda munkatársai tartottak foglalkozásokat a gyerekeknek. Az együtt töltött órákat igyekeztek tartalmasan eltölteni. Volt társasjátékozás, filmnézés, számítógépezés és sportolásként focizás. Az egyik nap a Báger-tóra látogattak ki a gyerekek, ahol nagyon élvezték a fürdést. Egy másik napot a McDonald’s-ban töltöttek, ahol megvendégelték őket és sokat játszottak. A tábor minden napján ebédet kaptak a gyerekek a Családok Átmeneti Otthona segítségével. 
A Mosonmagyaróvári Tanodában 30 általános iskolás hátrányos helyzetű gyermek felzárkóztatását, kompetenciafejlesztését, korrepetálását végzik három szakképzett pedagógus segítségével. A gyerekek délután 2 és 6 óra között látogatják a tanodát. A fenntartó közösségi finanszírozással kívánja megteremteni az uzsonnáztatás forrását. Az adományokat a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület számlaszámára (59500155-10012545) fogadják a magánszemélyektől és vállalkozásoktól. A közlemény rovatba kérik beírni: „Tanoda – uzsonna”. Az egyesület közhasznú szervezet, kérésre jogosult kiállítani az adományelfogadó nyilatkozatot, mely alapján az adóalap csökkenthető. Információ a 06-30/9573-744-es telefonszámon kérhető. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!