Kreatívan, takarékosan

2022.06.16. 21:00

Csomagolást terveztek a Soproni Egyetem hallgatói

Tama István

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói idén is részt vettek a Hungaropack Student Csomagolástervezési Diákversenyen. A vetélkedés célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a szakmát még tanuló diákok számára ötleteik, elképzeléseik bemutatására. 

A megmérettetésre összesen 63 pályamű érkezett. A szakmai zsűri 28 alkotást díjazott oklevéllel, ezen elismerések közül 17 került a soproni hallgatókhoz.

Az ünnepélyes díjátadót a nemzetközi nyomdaipari és csomagolástechnológiai vásáron tartották. 

A szakmai kiállításon a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar saját standdal képviseltette magát, ennek megjelenését Illés Olivér formatervező hallgató ötlete alapján dr. Lenkei Balázs, az Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója tervezte. A stand hűen tükrözte a kar hitvallását, hogy kreatívan, takarékosan, és az újrafelhasználhatóságot szem előtt tartva mutassák be, hogy a fa- és a rostalapú anyagokban milyen lehetőségek rejlenek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!