Síppal, dobbal

2022.02.09. 15:06

Télbúcsúztatóra hívnak Csornára

Tánccal, muzsikával, hangoskodással igyekeznek a hétvégén elűzni a telet a csornai néptáncosok. Várják a közönség csatlakozását a rendezvényhez, ami felvonulással kezdődik.

Cs. Kovács Attila

Emlékezetesek a néptáncosok télűző, farsangi rendezvényei. Fotó: Pántlika Néptáncegyüttes

Közös télbúcsúztatóra hívják az érdeklődőket a csornai néptáncosok. A rendezvény szombaton lesz, a szervezők számítanak a maskarás, jelmezes közönség részvételére. Lengyel Ágnes, a Timaffy László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója beszélt a részletekről. 
 

– A Pántlika néptáncegyüttesnek és a művészeti iskolának hagyományos rendezvénye ez, igaz, az elmúlt években sajnos elmaradt a vírushelyzet miatt. Igyekeztünk mi is a télűző események sorához csatlakozni és ezért rendeztük meg a Farsangi forgatagot – fogalmazott Lengyel Ágnes. 
 

A közönséget tehát szombaton délután háromnegyed négyre várják a művészeti iskola Erzsébet királyné utcai épületéhez, majd síppal-dobbal, zenével, tánccal, „zajkeltő eszközökkel” vonul a tömeg a városháza előtti térre. Ott a pántlikások és művészeti iskolások kitáncolják, azaz megpróbálják elűzni a telet és műsort adnak a farsangi összejövetelen. A zenét a Fajkusz Banda szolgáltatja, a két ceremóniamester Lengyel Szabolcs és Kiss Márton lesz. Utána az érkezéshez hasonló hangzavarral vonulnak vissza a néptánciskolához. 
 

– „Táncoljunk és mulassunk, böjtig meg sem nyughassunk! Űzzük el a hideget, táncoljuk el a telet” – ez a rigmus a mottója a rendezvényünknek. Bízunk benne, hogy az év további részében aztán valamennyi rendezvényünk, fellépésünk elől elhárulnak az akadályok – jegyezte meg Lengyel Ágnes. 
 

Emlékezetesek a néptáncosok télűző, farsangi rendezvényei. 
Fotó: Pántlika Néptáncegyüttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!