Szebbé tennék a demensek napjait

2022.01.21. 23:00

Plüssöket gyűjtenek az időseknek Sopronban

Munkatársunktól

A Balfi úti Idősek Otthonának dolgozói plüssfigurákkal szeretnék szebbé tenni a demens osztály lakóinak mindennapjait, ezért gyűjtést szerveztek. Az adományokat január 31-ig várják a mentálhigiénés irodában. 

Az ötletadó a Balfi úti Idősek Otthonának szociális és terápiás vezetője, Karaderné Kovács Gyöngyi. Az ötletet az adta, hogy az Országos Mentőszolgálat hasonló gyűjtést szervezett annak érdekében, hogy minden mentőautóban legyen egy plüss.

 

– A játékokkal javítani lehet a demenciában szenvedő ellátottak életminőségét. A figurákkal sokféle érzés felszabadítható, például emlékezés, öröm, ellazulás, vidámság. Ezek mind pozitívan hatnak rájuk – fogalmazott a vezető. – Ha a beteg plüssállatot tarthat a karjában, simogathatja, kevésbé húzódik vissza a saját világába, nyugodtabban viselkedik, kommunikatívabb. Könnyebben lehet vele kapcsolatot teremteni. Továbbá stimulálják az összes érzéket, így például a tapintást, és könnyen beszélgetések kiindulópontja is lehet – mondta Karaderné Kovács Gyöngyi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!