Horgászat

2021.12.27. 15:02

Új ívóhely a halaknak Koroncón

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége tavaly ősszel kapta meg a támogató okiratot a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Irányító Hatóságától egy új élőhely kialakításához. Néhány hete történt meg az elárasztás Koroncó mellett, a Marcal hullámterében, ahol a remények szerint tavasszal kelhet életre az új ívóhely a halak számára.

kisalfold.hu

A támogatási kérelem pozitív elbírálásával az Európai Tengerügyi és Halászati Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában mintegy 23 millió forint összegű támogatásra lett jogosult a megyei szövetség.

 

– Eredetileg az összeg a projekt megvalósítási költségének felét jelentette volna, azonban az időközben jelentősen megemelkedett költségek az önrész növekedését jelentették, amiben a Magyar Országos Horgász Szövetség mint konzorciumi tag jelentős segítséget nyújtott – mondta el lapunknak Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, a megyei horgászszövetség ügyvezetője. A Marcal folyó a Rába halfajainak is kedvelt ívóhelye.

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában