segítség

2021.09.06. 07:00

Ételdoboz a rászorulóknak Hegyeshalomban

Otthon megmaradt élelmiszereket helyezhetnek el az adományozók a hegyeshalmi tűzoltószertárnál található ételdobozba, a Vöröskereszt Hegyeshalmi Alapszervezetének jóvoltából.

Mészely Réka

Hegyeshalomban is kihelyeztek a napokban egy ételdobozt, amit a Vöröskereszt Hegyeshalmi Alapszervezete a tűzoltószertár falára rakott. – Az ételdobozba az otthon megmaradt, de még emberi fogyasztásra alkalmas, romlandó vagy tartós élelmiszereket, például péksüteményt, konzervet, gyümölcsöt lehet tenni. A rászorulók bármikor kivehetnek olyan élelmiszert, amelyre szükségük van – hívta fel a figyelmet Bendó Ágnes, a Vöröskereszt Hegyeshalmi Alapszervezetének elnöke.

Hozzátette: Aki adományozni szeretne, emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszert tehet a dobozba, azonban figyelni kell, hogy ezekre ráírják a megnevezést és elkészítésük dátumát is. A dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat, amely naponta legalább egyszer, melegebb idő esetén többször látogatja a tárolót, ellenőrzi az élelmiszereket, és hetente többször ki is takarítják a ládát. – Kamerával őrzött területre helyeztük ki, ami nagymértékben megkönnyíti a munkánkat, a megfelelő működtetés fenn- tartását. A polgárőrséggel közösen látjuk el ezt a feladatot, azonban nem írjuk fel és nem is számoljuk, hogy ki tett bele és hányszor, s természetesen azt sem, ki veszi ki. Ez az ételdoboz szívből jövő adományokat tartalmaz, és semmilyen más célt nem szolgál, mint az önzet- len emberi segítséget – fűzte hozzá az alapszervezet vezetője.

Címkék#ételdoboz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!